Κριτική στην απόφαση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης να ξηλώσει τα διαχωριστικά πασαλάκια επί της οδού Ερμού, στο τμήμα από την Αριστοτέλους έως τη Βενιζέλου, τα οποία είχαν τοποθετηθεί επί Γιάννη Μπουτάρη με χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την αποτροπή του διπλοπαρκαρίσματος και τη διευκόλυνση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης ασκούν επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», τονίζει -μέσω ανακοίνωσης- πως «ο κ. Ζέρβας συνεχίζει τις χορηγίες στο κακό παρελθόν της Θεσσαλονίκης. Για τον δήμαρχο κάθε κρίση είναι ευκαιρία, είναι ευλογία. Ξηλώνοντας τα πασαλάκια το κυκλοφοριακό ξανά προς τη δόξα τραβά. Με αφορμή την υγειονομική και οικονομική κρίση, ο κ. Ζέρβας εξυπηρετεί όλα τα συμφέροντα από τα οποία έδωσε μεγάλο αγώνα να απαλλαγεί αυτή η πόλη». Καταλήγει, δε, πως «ο κ. Ζέρβας έβαλε όπισθεν και μαζί του πηγαίνει πίσω όλη η Θεσσαλονίκη».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Πόλη», Σπύρος Βούγιας, αναφέρει πως «στον δήμο Θεσσαλονίκης άλλα λεν και άλλα κάνουν. Από τη μια μεριά, προτείνουν αυθαίρετα δεκάδες πεζοδρομήσεις χωρίς σχέδιο, ιεράρχηση και αξιολόγηση των επιπτώσεων και από την άλλη ξηλώνουν σταδιακά από τους δρόμους όλα τα “πασαλάκια” που βοήθησαν αποδεδειγμένα στην αντιμετώπιση της διπλοστάθμευσης και στη βελτίωση της κίνησης των λεωφορείων. Κι όλα αυτά για να εξυπηρετήσουν πελατειακές σχέσεις».

ΑΠΕ/ΜΠΕ