Εκτέλεση
Για τα vegan κεφτεδάκια, θα χρησιμοποιήσουμε κατά προτίμηση μαύρα φασόλια βρασμένα. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις ό,τι όσπριο θέλεις.
Στραγγίζουμε καλά τα φασόλια αφού βράσουν.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια στο μπλέντερ.
Αλέθουμε μέχρι να γίνουν πάστα.
Σκάβουμε με σπάτουλα το μπλέντερ και αλέθουμε πάλι να σιγουρέψουμε ότι πολτοποιήθηκαν όλα τα υλικά.
Το μείγμα θα σας θυμίζει πυκνή και κολλώδη ζύμη.
Πιάνουμε μικρές κουταλιές και πλάθουμε νηστίσιμους κεφτέδες.
Σε αυτό το στάδιο μπορούν να καταψυχθούν.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι ή εναλλακτικά τα βάζουμε στο φούρνο.
Τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 20΄.
Τρώγονται σκέτα ή με σάλτσα ντομάτας και ζυμαρικά ή με vegan σάλτσα αλά κρεμ.
Αν σας άρεσε η συνταγή για vegan κεφτεδάκια, δοκιμάστε και την παρακάτω:
[link: Vegan κάρυ με κάσιους και χούμους]