Ένα λαχταριστό, πληθωρικό cheesecake με φράουλες και φιστίκι Αιγίνης, με βάση κανταΐφι, περιχυμένο με ένα ανάλαφρο, φανταστικό κουλί φράουλας, γαρνιρισμένο με φρέσκες λαχταριστές φράουλες. Μια συνταγή για ένα υπέροχο cheeseceke που σίγουρα κανείς δεν θα μπορούσε να του αντισταθεί. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση κανταΐφι
- 200 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 2/3 φλ. τσαγιού (150 γρ.) βούτυρο λιωμένο
- Για την κρέμα cheesecake
- 450 γρ. φυτική κρέμα, παγωμένη από το ψυγείο
- 1 ⅓ φλ. τσαγιού (300 γρ.) τυρί κρέμα, παγωμένο από το ψυγείο
- 3/4 φλ. τσαγιού (100 γρ.) ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, λεπτοτριμμένα στο μούλτι
- 400-500 γρ. φράουλες για το γαρνίρισμα
- Για το κουλί φράουλας
- 1/4 φλ. (60 γρ.) τσαγιού νερό
- 1/4 φλ. (50 γρ.) τσαγιού ζάχαρη
- 200 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση κανταΐφι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Τοποθετείτε το φύλλο κανταΐφι σε ένα ταψί και το ανοίγετε “τραβώντας” το με τα χέρια σας σε αντίθετες κατευθύνσεις έτσι ώστε να ξεμπλεχτεί και να φύγουν όλοι οι κόμποι. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική και θέλει υπομονή.
- Απλώνετε το κανταΐφι σε μια φόρμα με ασποσπώμενη βάση 27-29 εκ. και απλώνετε στη βάση της ισομερώς όλο το κανταΐφι. Το ραντίζετε παντού με το βούτυρο, με ένα πινέλο, και το ψήνετε για 30-35 λ προσέχοντάς το μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Το ξεφουρνίζετε και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει πάρα πολύ καλά.
- Για την κρέμα cheesecake: Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τη φυτική κρέμα, το τυρί κρέμα και την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αρχίσει να “σφίγγει”.
- Σημειώνουμε ότι και η φυτική κρέμα και το τυρί πρέπει να είναι παγωμένα από το ψυγείο καθώς επίσης ότι σε αυτή τη συνταγή “λειτουργεί΄ μόνο η φυτική κρέμα. Τέλος προσθέτετε τα λεπτοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και το ομογενοποιείτε. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
- Για το κουλί φράουλας: Βάζετε ένα κατσαρόλι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε μέσα το νερό, τη ζάχαρη και τις φράουλες και τα σιγοβράζετε για 3-4 λ περίπου ανακατεύοντας συχνά. Μετά τα αποσύρετε από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ ή σε μούλτι τα πολτοποιείτε μέχρι να έχετε μια σχετικά πηχτή σάλτσα που να μην ρέει. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.
- Για τη σύνθεση: Στην αποσπώμενη φόρμα με το κανταΐφι που έχει κρυώσει προσθέτετε, με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, πάνω στο κανταΐφι την αφράτη κρέμα cheesecake και τη στρώνετε ισομερώς. Την τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1,5 ώρα ή μέχρι να σφίξε η καλά κρέμα.
- Όσο η κρέμα είναι στο ψυγείο, καθαρίζετε και κόβετε σε κάθετες φέτες τις φράουλες για το γαρνίρισμα. Αφαιρείτε το γλυκό από το ψυγείο και τοποθετείτε 1 φράουλα ολόκληρη στο κέντρο με τη μύτη να κοιτάει προς τα πάνω.
- Στη συνέχεια ‘χτίζετε’ γύρω από την κεντρική φράουλα τις φέτες που έχετε κόψει, ζουλώντας τες ελαφρώς προς τα κάτω για να μπορέσουν να στερεωθούν μέσα στη κρέμα. Μόλις ολοκληρώσετε όλη τη διαδικασία γαρνίρετε το γλυκό με το κουλί φράουλας και καλή σας απόλαυση.
20/03/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Cheesecake και βάση κανταΐφι φιστίκια Αιγίνης και κουλί φράουλας