Το καλοκαίρι τα φρούτα έχουν την τιμητική τους. Ειδικά όταν τα χρησιμοποιούμε σε δροσερές συνταγές είναι το καλύτερό μας! Ανανάς, ροδάκινο, νεκταρίνια, πεπόνι και κεράσια, όλα μπορούν να μας χαρίσουν πρωτότυπες συνταγές για νόστιμα γλυκά.
Η σημερινή επιλογή μας είναι ελαφριά, φρουτένια, αρωματική και θα σας ενθουσιάσει τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση! Αλλά το κυριότερο, θα σας δροσίσει τώρα που με τον καύσωνα ο υδράργυρος θα “χτυπήσει” κόκκινο.
Υλικά
600 ml γάλα
5 κ.σ. κούσταρ πάουντερ
3 κ.σ. ζάχαρη
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά
1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες (με το χυμό του)
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε την κρέμα, κρατάτε στην άκρη μια κούπα γάλα και το υπόλοιπο το βάζετε σε μία κατσαρόλα για να βράσει μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει και να μην «κόψει». Στο φλιτζάνι με το γάλα που έχετε κρατήσει, διαλύστε το κούσταρ πάουντερ.
Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα, ρίξτε το φλιτζάνι με το γάλα και το κούσταρ πάουντερ και βγάλτε το σκεύος από την φωτιά, ανακατεύοντας γρήγορα για να δέσει καλά η κρέμα.
Στον χυμό από τον ανανά, βουτήξτε ένα-ένα τα μπισκότα και δημιουργήστε δύο στρώσεις. Περιχύστε την κρέμα και στρώστε τη ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα. Βάλτε στο ψυγείο το γλυκό για 45 λεπτά μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Στρώστε τα κομμάτια του ανανά πάνω από την κρέμα και φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Αφήστε το ζελέ να κρυώσει για 10 λεπτά, πριν το περιχύσετε προσεκτικά πάνω από το γλυκό.
Βάλτε το στο ψυγείο για άλλη μία ώρα ή μέχρι να «δέσει» το ζελέ.
Διαβάστε επίσης
Παραδοσιακό μπριάμ στο φούρνο: Το φαγητό που έχουμε συνδέσει με τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων
Εσείς γνωρίζετε τι είναι το «υποβρύχιο» σάντουιτς; Η συνταγή από την Ιταλία που θα σας χορτάσει!
Εσείς έχετε δοκιμάσει σαλάτα με καρπούζι και φέτα; Το δροσερό “αντίδοτο” στον καύσωνα!