Είναι γνωστός για το υπέροχο άρωμά του και την ομορφιά του. Χρησιμοποιείτε ως βότανο, σε συνταγές ομορφιάς και φυσικά σε συνταγές μαγειρικής! Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο πολλοί άνθρωποι χαρακτηρίζουν τον βασιλικό ως λαχανικό!
Δεν είναι, όμως, έτσι και το ξέρετε. Ο βασιλικός είναι μονοετές φυτό που μας έρχεται από την Αφρική και την Ασία. Μπορεί να έχει γίνει αγαπημένο συστατικό για τις σαλάτες, τις σάλτσες και τα άλλα φαγητά μας, σίγουρα, όμως, δεν είναι λαχανικό!
Σήμερα, δοκιμάστε τον με καφτεδάκια κοτόπουλου και παρμεζάνα. Σίγουρα, θα σας αρέσει!
Υλικά:
500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
1/2 της κούπας τριμμένο ψωμί
1 κουταλιά φρέσκος βασιλικός
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1/4 της κούπας ελιές καλαμών
1/3 της κούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
1/4 της κούπας αλεύρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε τον κιμά, το αυγό, το ψωμί, το βασιλικό, τις ελιές, το ξύσμα λεμονιού και την παρμεζάνα σε ένα μπολ.
Σχηματίστε κεφτεδάκια και βουτήξτε τα μέσα στο αλεύρι, σκεπάστε τα και αφήστε τα να παγώσουν για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το λάδι και τηγανίστε ελαφρά τα κεφτεδάκια. Μεταφέρετε σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 περίπου λεπτά.
Συνοδέψτε με φρέσκια σαλάτα λαχανικών.
Διαβάστε επίσης
Διαφορετικό γλυκό ψυγείου, αλλά το ίδιο νόστιμο με εκείνο που έφτιαχναν οι μαμάδες μας τα καλοκαίρια
Μίνι πιτάκια φράουλας με πραλίνα – Πώς οι φράουλες μας κρατούν νέες για περισσότερο!
3 συνταγές για κέικ χωρίς ζάχαρη – Για να τρώτε άφοβα!