Είναι το φρούτο της εποχής. Οι αγαπημένες φράουλες εκτός από υπέροχη γεύση μας χαρίζουν και λαμπερό δέρμα!
Πώς;
Τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη C, που βρίσκονται σε καλές ποσότητες στον καρπό της φράουλας, έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και διατηρούν το δέρμα καθαρό και χωρίς ρυτίδες για περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο.
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
φράουλες
καστανή ζάχαρη
1 αυγό
πραλίνα φουντουκιού
νερό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόψτε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε το ξεπαγωμένο φύλλο κρούστας. Με ένα κουπάτ για μπισκότα ή με ένα ποτήρι για νερό κόψτε μικρά στρογγυλά κομμάτια το φύλλο.
Χτυπήστε το αυγό με ελάχιστο νερό και αλείψτε τις άκρες των κομματιών του φύλλου. Τοποθετήστε λίγα κομμάτια φράουλας στο κέντρο και ραντίστε με τη ζάχαρη. Καπακώστε με άλλο ένα κομμάτι φύλλου και ενώστε τα δυο σημεία πατώντας μαζί με ένα πηρούνι.
Αλείψτε με το αυγό και κόψτε ένα μικρό σημείο στο επάνω μέρος και ρίξτε λίγη ακόμη ζάχαρη. Αφήστε τα να ψηθούν για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα συνοδέψτε με την πραλίνα φουντουκιού.
Διαβάστε επίσης
3 συνταγές για κέικ χωρίς ζάχαρη – Για να τρώτε άφοβα!
Εύκολη συνταγή για γλυκό κεράσι- Το απόλυτο συνοδευτικό του γιαουρτιού και του… παγωτού!
Αυτή η συνταγή για τοστ έχει προκαλέσει ντελίριο στα social media – Πάμε να τη φτιάξουμε;