[*]
Ένα ανάλαφρο, δροσερό γλυκό ψυγείου, με τα υπέροχα βουτυράτα μπισκότα shortbread, με αφράτη κρέμα τυριού, σαντιγί και γέμιση με μαρμελάδα φράουλας και φρέσκες φράουλες. Μια εύκολη, γρήγορη και απλή σαντιγί (από εδώ) για ένα υπέροχο γλύκισμα που θα σας εντυπωσιάσει με τη τέλεια γεύση του.
Υλικά συνταγής
- 340 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
- 1/2 φλ. τσαγιού + 2 κ.σ. γάλα
- 1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 2 ½ κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου ή βανίλιας
- 3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλας, σε θερμοκρασία δωματίου
- 115 γρ. φρέσκες φράουλες
- 5 κουτιά των 150 γρ. το ένα μπισκότα shortbread [*]
- Για τη σαντιγί φράουλας:
- 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
- 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 ½ κ.σ. μαρμελάδα φράουλα, σε θερμοκρασία δωματίου
- φρέσκες φράουλες για διακόσμηση
- 1/4 φλ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος στη βάση και τα τοιχώματά του. Το αφήνετε στην άκρη
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τις 2 κ.σ. γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα λείο αφράτο μείγμα τυριού.
- Ρίχνετε τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το μείγμα τυριού και ανακατεύετε, με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Μεταφέρετε τα 2/3 του μείγματος σε άλλο μπολ προσθέτετε το εκχύλισμα αμυγδάλου ή βανίλιας και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθεί. Το αφήνετε στην άκρη
- Στο άλλο 1/3 του μείγματος ρίχνετε τις 3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλας και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και ισομερώς η μαρμελάδα.
- Ρίχνετε το 1/2 φλ. τσαγιού γάλα σε ένα βαθύ πιάτο. Τοποθετείτε στη βάση του ταψιού ένα ενιαίο στρώμα μπισκότων shortbread, βυθίζοντάς τα πρώτα, ένα τη φορά, για λίγα δευτερόλεπτα μέσα στο γάλα πριν τα στρώσετε στο ταψί. Φροντίζετε να μην υπάρχουν μεγάλα κενά μεταξύ τους. Πάνω από τα μπισκότα στρώνετε ισομερώς το μισό μείγμα με το εκχύλισμα αμυγδάλου ή βανίλιας.
- Επαναλαμβάνετε με άλλη μια στρώση μπισκότων βουτηγμένα, ένα ένα, στο γάλα και από πάνω απλώνετε ισομερώς όλο το μείγμα τυριού μαρμελάδας. Τοποθετείτε άλλο ένα στρώμα μπισκότων, και πάλι βουτηγμένα ένα ένα στο γάλα, και από πάνω στρώνετε το υπόλοιπο μείγμα τυριού εκχυλίσματος αμυγδάλου ή βανίλιας. Ισιώνετε την επιφάνει, βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ.
- Για τη σαντιγί φράουλας: Πριν σερβίρετε ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και φτιάχνετε τη σαντιγί ως εξής: Τοποθετείτε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη μαρμελάδα φράουλας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”.
- Διακοσμείτε το γλυκό σας κάνοντας ροζέτες με τη σαντιγί (με ένα κορνέ) περιμετρικά στην επιφάνεια του γλυκού σας και το διακοσμείτε σε φρέσκες φράουλες κομμένες σε κομμάτια. Το πασπαλίζετε στο κέντρο του με το φιλέ αμυγδάλου, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
- Σημείωση: Προαιρετικά αντικαταστήστε τις φρέσκες φράουλες με φρέσκα βατόμουρα, και τη μαρμελάδα φράουλα με τη μαρμελάδα βατόμουρο.
[*] Τα μπισκότα shortbread (150 γρ.) θα τα βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ.
02/05/2023
Sintayes.gr,
Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα Shortbread, αφράτη κρέμα και σαντίγι φράουλα
[*]Source link