Καθαρίζουμε τα αβοκάντο.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με τον χυμό λάιμ.
Προσθέτουμε το αλάτι, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και την ντομάτα.
Με δυο κουτάλια ανακατεύουμε το guacamole μέχρι να λιώσει το αβοκάντο αλλά να μην πολτοποιηθεί. Πρέπει να μείνουν μερικά κομμάτια.
Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λάιμ και καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.
Το γουακαμόλε σερβίρεται αμέσως.
Αν θέλετε να το διατηρήσετε δροσερό μέχρι να φτιάξετε τις γαρίδες πρέπει να το καλύψετε με ένα κομμάτι μεμβράνη.
Φροντίστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του ώστε να μην οξειδωθεί και αλλάξει χρώμα.