Πλένουμε τα παντζάρια. Αφαιρούμε τα χόρτα.
Τα βάζουμε σε αλουμινόχαρτο.
Προσθέτουμε φρέσκα βότανα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε ανάμεσα τις σκελίδες σκόρδου.
Κλείνουμε το πακέτο με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ταψί στην μεσαία σχάρα.
Ψήνουμε στους 200ºC στον αέρα για 45’ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν ψηθούν, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Πιέζουμε τα ψητά σκόρδα και χρησιμοποιούμε την σάρκα τους για την σκορδαλιά.
Αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα από τα ψητά παντζάρια.
Κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Τα ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε με τον μπακαλιάρο και την σκορδαλιά.