Μια τόσο παγωμένη ημέρα το μόνο που έχουμε ανάγκη είναι τη θαλπωρή του σπιτιού μας και μια ζεστή, γευστική και χορταστική σούπα. Αν, μάλιστα, θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, η πρότασή μας σήμερα είναι να δοκιμάσετε να φτιάξετε μια σούπα ράμεν! Ο λόγος για ένα από τα πιο comfort φαγητά της ιαπωνικής κουζίνας που παρασκευάζεται με ζωμό κρέατος, κυρίως χοιρινού αλλά και κοτόπουλου που βράζει για αρκετές ώρες. Η σούπα αυτή περιέχει noodles, αυγό, βλαστάρια μπαμπού και φρέσκα κρεμμύδια. Σερβίρεται πάντα καυτή και όσο τα noodles είναι ακόμα αλ ντέντε.
Στην σελίδα της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου βρήκαμε μια φοβερή συνταγή για σούπα ράμεν με κοτόπουλο, την οποία μπορέιτε να ετοιμάσετε κι εσείς απόψε, στο σπίτι:
Υλικά
Για τη μαρινάδα
3 κ.σ. μιρίν
2 κ.σ. σόγια
2 σκελ. σκόρδο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
Λίγο πιπέρι καγιέν
Για το γλάσο
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. σόγια
Για το ράμεν
3 φλ. ζωμό κότας
2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια
2 σκελ. σκόρδο
1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 πιπεριές τσίλι
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. μιρίν
200 γρ. μανιτάρια σιτάκε (φρέσκα ή αποξηραμένα)
200 γρ. νουντλς
2 αυγά βραστά (6′ βρασμένα)
Φύτρες
Φύκια νόρι
Εκτέλεση
Αυτή η σούπα ράμεν με κοτόπουλο (ramen noodles), είναι μια εύκολη συνταγή για ένα φανταστικό γιαπωνέζικο πιάτο!
Πρώτα θα μαρινάρουμε το φιλέτο κοτόπουλο.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και το κοτόπουλο, σκεπάζουμε κι αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα το λιγότερο. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ακουμπάμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 15΄.
Στο μεταξύ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη σόγια και αλείφουμε το κοτόπουλο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 ´επιπλέον.
Αφήνουμε το ψητό κοτόπουλο να ξεκουραστεί και το κόβουμε σε φέτες.
Ετοιμάζουμε το ράμεν.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ζωμό κότας. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ, το φρέσκο κρεμμύδι, την πιπεριά, τη σόγια και το μιρίν. Βάζουμε να βράσει για 20′.
Σε μία άλλη κατσαρόλα με βραστό νερό, βράζουμε τα noodles στο μισό χρόνο από ότι αναγράφεται. Τα στραγγίζουμε και τα μοιράζουμε σε 2 μπολ. Σουρώνουμε το ζωμό, τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Βράζουμε για 5΄.
Μοιράζουμε το ζωμό με τα μανιτάρια στα μπολ.
Γαρνίρουμε με τα αυγά το κοτόπουλο και τις φύτρες.
Σερβίρουμε το ramen καυτό αμέσως.
Διαβάστε ακόμα:
Αυτές είναι οι τροφές που θα μας ζεστάνουν τώρα που έχει τσουχτερό κρύο!
Κερδίστε 5 διπλές για την παράσταση, «Το φιλί της γυναίκας αράχνης» – Για την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου
5 tips για να μη “σκάσουν” τα χέρια σας, τώρα με την παγωνιά!