Η αλήθεια είναι πως το κουνουπίδι, δεν είναι ένα… εύκολο τρόφιμο και έχει αρκετούς ορκισμένους εχθρούς, όπως οι μπάμιες. Κυρίως, λόγω της έντονης μυρωδιάς του, ειδικά κατά το μαγείρεμα.
Όμως, το κουνουπίδι είναι ένα ωφέλιμο και θρεπτικό φαγητό και στην πραγματικότητα και νόστιμο, αν βάλετε λίγη φαντασία στο μαγείρεμά του. Εμείς, βρήκαμε μία πανεύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή με κουνουπίδι στο φούρνο με κάρυ.
Υλικά
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κ. σ. κίτρινο κάρυ σε σκόνη
Χυμός από ένα λεμόνι
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κιλό κουνουπίδι, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το κάρυ, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ.
Προσθέστε το κουνουπίδι και ανακατέψτε το μέχρι να καλυφθεί καλά. Το απλώνετε στο ταψί.
Ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου 25 λεπτά.
Διαβάστε επίσης
Βρήκαμε 3 συνταγές με τραχανά – Ο, τι πρέπει για τον βροχερό καιρό
Φτιάχνουμε λαχταριστά πιροσκί με γέμιση πατάτας
Αυτός είναι ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για τέλεια μακαρόνια, σύμφωνα με Νομπελίστα φυσικό!