Πεντανόστιμες πέννες με σολομό και κολοκύθι αλα κρεμ. Ο σολομός αποτελεί μια εξαιρετικά νόστιμη τροφή με καρδιοπροστατευτική δράση που αξίζει κανείς να δοκιμάσει και εντάξει στις διατροφικές του επιλογές. Ο σολομός έχει μεγάλη διατροφική αξία όχι μόνο για την καρδιά αλλά και για τον εγκέφαλο, το ανοσοποιητικό και ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. Αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές των πολύτιμων για ατον οργανισμό Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία δημιουργούν για φυσική ασπίδα προστασίας έναντι των εκφυλιστικών νοσημάτων. Εδώ σας δίνουμε μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα υγιεινό νοστιμότατο πιάτο. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 1 συσκευασία (500 γρ.) πέννες πολύχρωμες
- 1 κ.σ. αλάτι χοντρό για τις πέννες
- 450-500 γρ. φιλέτο σολομού
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κολοκύθι, κομμένο πρώτα κάθετα και μετά σε φετούλες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι ούζο (προαιρετικά αν το σερβίρετε σε παιδιά)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. άνηθο αποξηραμένο
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 1 μικρού λεμονιού το ξύσμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο, αλατισμένο με 1 κ.σ. χοντρό αλάτι, κοχλαστό νερό βράζετε τις πέννες σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν θα είναι έτοιμες κρατάτε 1 φλ. από το νερό που τις βράσατε και τις σουρώνετε. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σολομό με το κολοκύθι.
- Καθαρίζετε προσεκτικά το φιλέτο σολομού για να αφαιρέσετε τυχόν μικρά αγκαθάκια ή κόκκαλα. Μετά το κόβετε σε μικρούς κύβους και το αλατοπιπερώνετε, το πασπαλίζετε με 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο και το ανακατεύετε καλά.
- Ζεσταίνετε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία (γιατί ο σολομός είναι αρκετά λιπαρό ψάρι) και σοτάρετε τον σολομό σε κύβους μέχρι να θωρακιστεί απ” όλες τις πλευρές. Μετά τον μεταφέρετε σε μια πιατέλα.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε μέτρια φωτιά, τα κολοκύθια με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν καλά και βγάλουν τα υγρά τους. Λίγο πριν γίνουν ρίχνετε το σκόρδο και 1 πρέζα αλάτι και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
- Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά μεταφέρετε τον “θωρακισμένο” σολομό στο τηγάνι, ανακατεύετε με απαλές κινήσεις να ενσωματωθεί με τα άλλα υλικά και “σβήνετε” με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί καλά το αλκοόλ ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος, την αφήνετε για 2 λ και σβήνετε τη φωτιά.
- Αμέσως μετά ρίχνετε στο τηγάνι και τις σουρωμένες πέννες και τον άνηθο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Προσθέτετε λίγο αλάτι, μετά από δοκιμή, προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγο τριμμένο τυρί και ανακατεύετε απαλά.
- Αν απαιτηθεί, όταν ανακατεύετε προσθέστε σταδιακά, λίγο τη φορά, από το νερό που κρατήσατε από τις βρασμένες πέννες. Σερβίρετε το φαγητό σας πασπαλισμένο με το ξύσμα λεμονιού και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή σας απόλαυση.
Πηγή
21/01/2023
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πέννες πολύχρωμες με σολομό και κολοκύθι αλα κρεμ