Αήθεια, υπάρχει κάποια/ος που να μην του αρέσουν τα τηγανητά κεφτεδάκια; Είναι το φαγητό μικρών και μεγάλων και αυτό που το έχουμε συνδέσει εμείς οι μεγαλύτεροι με παιδικές αναμνήσεις.
Ναι, ειδικά όταν τα τηγανίζουμε δεν είναι το πιο ελαφρύ φαγητό, αλλά λέμε να κάνουμε μία εξαίρεση. Και να φτιάξουμε μια εύκολη συνταγή για αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια.
Υλικά
1 κιλό κιμάς ανάμεικτος μοσχαρίσιος με χοιρινό
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο καλά
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
3 κουτ. σούπας γάλα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό φρέσκο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. σούπας δυόσμος (αν είναι φρέσκος να είναι ψιλοκομμένος)
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
¼ κουτ. γλυκού κύμινο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ με νερό βάζετε να μουσκέψει το ψωμί. Μόλις φουσκώσει, το στύβετε καλά ανάμεσα στις παλάμες σας για να φύγει το νερό και κατόπιν το τρίβετε με τα χέρια.
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, το γάλα και ανακατεύετε καλά.
Έπειτα προσθέτετε τα κρεμμύδια με τα υγρά τους, το σκόρδο, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το λάδι και αλατοπιπερώνετε.
Ζυμώνετε καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να μαλακώσουν, το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι. Βάζετε τόσο λάδι όσο να καλύπτει τον μισό κεφτέ
Στη συνέχεια, παίρνετε τον κιμά και τον πλάθετε σε μικρά μπαλάκια. Τηγανίζετε γυρίζοντάς τα κεφτεδάκια από κάθε πλευρά.
Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνετε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το πολύ λάδι.
Διαβάστε επίσης
Φτιάχνουμε τιραμισού με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν από τις γιορτές
Μετά τις κραιπάλες των εορτών, αυτή η σούπα βελουτέ είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα
Tips για να πετύχετε τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες!