Σίγουρα τις προηγούμενες μέρες με δυο ρεβεγιόν και πολλά καλέσματα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά του ρίξατε έξω στο φαγητό. Όπως όλοι μας. Και τώρα, θέλετε να κάνετε μια μικρή αποτοξίνωση, να αφήσετε στην άκρη τα κρεατικά και τα άλλα γιορτινά φαγητά και να μαγειρέψετε κάτι ελαφρύ.
Γι’ αυτή την περίπτωση σάς έχουμε την ιδανική πρόταση: Σούπα βελουτέ με σέλινο. Μία νόστιμη και αρωματική πρόταση για το μεσημέρι ή το βράδυ.
Υλικά
- 5 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένο
- 4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 3-1/3 φλ. τσαγιού νερό
- 4 κ. γλ. ζωμό βοδινού κρέατος
- 3/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τσαγιού γάλα 2%
- 1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο μεξικάνικο τυρί
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατεύετε τα κρεμμύδια, το νερό, το σέλινο, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Μόλις είναι έτοιμα, μεταφέρετε το μείγμα στο μπλέντερ. Πολτοποιήστε το μέχρι να γίνει λείο. Το ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα.
Κατόπιν, ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το γάλα μέχρι να γίνει λείο και το προσθέτετε σταδιακά στην κατσαρόλα. Αφήστε το να πάρει βράση και μαγειρέψτε το ανακατεύοντας για 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το τυρί, ενώ ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
Διαβάστε επίσης
Tips για να πετύχετε τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες!
Τρία tips για να φτιάξετε τον πιο πετυχημένο σπιτικό πουρέ πατάτας!