Σας περίσσεψε κοτόπουλο που μαγειρέψατε την προηγούμενη μέρα και σκέφτεστε πώς να το αξιοποιήσετε. Εξάλλου, όπως ξέρουμε και πρέπει να εφαρμόζουμε, τίποτα δεν πάει χαμένο και κυρίως τίποτα δεν πετιέται.
Γι’ αυτό κι εμείς σας έχουμε συνταγή για την πιο εύκολη κοτοσαλάτα με μόνο έξι υλικά. Και είναι έτοιμη μόλις σε λίγα λεπτά!
Υλικά
2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο, μαγειρεμένο κοτόπουλο
3 κ. σ. μαγιονέζα
1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
Σέλινο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι. Καβουρδίστε τα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
Ανακατέψτε τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού και το πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ.
Προσθέστε το κοτόπουλο, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το σέλινο και ανακατέψτε καλά.
Διαβάστε επίσης
Κι, όμως, ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε μελομακάρονα με βρώμη και λιναρόσπορο!
Εσύ έχεις δοκιμάσει φακές με κάρυ και τζίντζερ; – Μία νόστιμη εκδοχή από την Ινδία
Στρούντελ με μήλα και σοκολάτα – Ένας γλυκός φθινοπωρινός πειρασμός