Ο Άκης Πετρετζίκης είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media, όπου καθημερινά δημοσιεύει συνταγές του. Μάλιστα, ο διάσημος σεφ είναι εξαιρετικά δημοφιλής, με τις συνταγές του να παίρνουν χιλιάδες likes και σχόλια.
Ωστόσο, η συνταγή που ανέβασε το βράδυ της Τρίτης (18/10) στο Twitter προκάλεσε χαμό, με τους χρήστες να κατηγορούν μεταξύ άλλων τον Άκη Πετρετζίκη για… ιεροσυλία και πως το συγκεκριμένο φαγητό είναι για… φυλακή. Βέβαια, όλα τα σχόλια είχαν χιουμοριστική διάθεση, όμως, η συνταγή που έδωσε ο σεφ ήταν στα σοβαρά και καθόλου αστείο. Ποια ήταν αυτή;
Είπα σήμερα να ταράξω τα μαγειρικά “νερά” με μια από τις συνταγές που αγαπάτε να μισείτε.❤️ Θα δοκιμάζατε vegan γύρο από κουνουπίδι; 🙌 #CookingIsAllYouNeed
Βρείτε τη #syntaghthshmeras εδώ! https://t.co/LrOlxeoUc3— AkisPetretzikis (@A_petretzikis) October 18, 2022
Vegan γύρος από κουνουπίδι!
Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα την ανατρεπτική συνταγή, παρακάτω σας έχουμε πώς να τη φτιάξετε, όπως τη δημοσίευσε ο σεφ στο site του, akispetretzikis.com
Υλικά
3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.γ. σκόρδο
3 κ.γ. κύμινο
3 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
3 κ.γ. ρίγανη
150 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. μουστάρδα, πικάντικη
αλάτι
πιπέρι
900 γρ. κουνουπίδι
Για τη σύνθεση
200 γρ. λάχανο, κόκκινο
1-2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κρεμμύδι
2 κ.σ. μαϊντανό
1 ντομάτα
50 γρ. μουστάρδα, πικάντικη
αλάτι
5-6 αραβικές πίτες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια πάστα.
Σε ένα ταψί με σχάρα απλώνουμε αλουμινόχαρτο, λαδόκολλα και βάζουμε πάνω το κουνουπίδι.
Απλώνουμε την πάστα σε όλη την επιφάνεια από το κουνουπίδι και το τυλίγουμε πολύ καλά.
Ψήνουμε σκεπασμένο για 1 ½ ώρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 30 λεπτά.
Κόβουμε το λάχανο σε λεπτές λωρίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας για να σπάσει το λάχανο και να μαριναριστεί.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό σε μικρά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τη ντομάτα σε λεπτές φέτες και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε μπολ.
Κόβουμε στη μέση μια αραβική πίτα και γεμίζουμε με λίγο λάχανο, κουνουπίδι, κρεμμύδι, μαϊντανό, ντομάτα, μουστάρδα και τυλίγουμε.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις αραβικές πίτες και σερβίρουμε.
Διαβάστε επίσης
Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες baby και μυρωδικά
Σου έχουμε τη συνταγή για να φτιάξεις μόνη σου το πιο… delicious σπιτικό προφιτερόλ
Εσύ έχεις δοκιμάσει κέικ μήλου με γλάσο λεμονιού; – Θα το λατρέψεις, σίγουρα!