Πεντανόστιμη λουκανικόπιτα με μανιτάρια, πιπεριές Φλωρίνης, μπέικον για έξτρα γεύση και τυρί κατά προτίμηση καπνιστό. Μια απλή εύκολη και γρήγορη συνταγή για υπέροχες λουκανικόπιτες για να τις απολαύσετε μικροί και μεγάλοι, στο σπίτι, στο σχολείο, στο γραφείο αλλά και στα πάρτυ γενεθλίων σας!
Υλικά συνταγής
- 2 φύλλα σφολιάτας, καλά ξεπαγωμένα
- 2 λουκάνικα Φρακφούρτης, κομμένα σε ροδελίτσες
- 3 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρές λωρίδες
- 100 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά κυβάκια ή σε λεπτά μικρά στικς
- 200 γρ. τυρί Τρικαλινό Καπνιστό, ή άλλο ημίσκληρο τυρί επιλογής σας, κομμένο σε κυβάκια
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το λουκάνικο, το μπέικον και τα φρέσκα μανιτάρια, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.
- Σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας τοποθετείτε τα φύλλα σφολιάτας. Μοιράζετε σε 2 ίσα μέρη το μείγμα τηγανιού με το λουκάνικο και τοποθετώντας το κάθε μέρος στο κέντρο κάθε φύλλου σφολιάτας κατά μήκος. Αφήνετε λίγα εκατοστά δεξιά και αριστερά στις άκρες του φύλλου χωρίς γέμιση.
- Πάνω από το κάθε μείγμα τοποθετείτε ισομερώς τις λωρίδες πιπεριάς και τα κυβάκια τυριού. Μετά ρολάρετε το κάθε φύλλο (να καλύπτει καλά τη γέμιση) φτιάχνοτας έτσι δύο πίτες σε μακρόστενα μπαστούνια. Κόβετε τις άκρες της σφολιάτας που περισσεύουν και τις πιέζετε με ένα πιρούνι για να κολλήσουν.
- Μεταφέρετε τις πίτες σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος Τις αλείφετε στην επιφάνειά τους, με το χτυπημένο αυτό και τις πασπαλίζετε με το σουσάμι και τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 30-35 λ. Κόβετε στη μέση τη κάθε πίτα και τις σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!
06/10/2022
Sintayes.gr,
Συνταγή: Λουκανικόπιτα με μανιτάρια πιπεριά Φλωρίνης και τυρί