Φιλέτα στήθη κοτόπουλου που απορροφούν μια εξαιρετική λευκή σάλτσα γεμάτη με μουστάρδα, βότανα και κρασί, είναι ακριβώς το απόλυτο φαγητό για να σερβίρετε το τέλειο γεύμα η δείπνο στους αγαπημένους σας ανθρώπους. Μια εύκολη, απλή και γρήγορη συνταγή, από εδώ, για ένα λαχταριστό πιάτο, έτοιμο σε 35 λ στο τραπέζι σας που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε. Συνοδεύστε με πουρέ πατάτας ή ρύζι ή ζυμαρικό επιλογής σας και καλή σας όρεξη!
Υλικά συνταγής
- Για το κοτόπουλο
- 2 στήθη κοτόπουλο φιλέτο, κομμένα στη μέση οριζόντια για να έχετε 4 φιλέτα
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι, κατά βούληση
- 4-5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα
- 1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα μουστάρδας
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ή 2 κρεμμυδάκια για στιφάδο, ψιλοκομμένο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί ή ζωμό κότας
- 1-2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν (Dijon)
- 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 1 κ.γ. φρέσκα ψιλοκοκομμένα φύλλα εστραγκόν ή άλλο βότανο αρεσκείας σας όπως ρίγανη, βασιλικό, κ.λ.π.
- 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- 1 κ.γ. φρέσκα ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανο
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Για το κοτόπουλο: Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλο και τα πασπαλίζετε και ε τη σκόνη σκόρδου και από τις 2 πλευρές. Τα αλευρώνετε και από τις 2 πλευρές, τα τινάζετε ελαφρώς να φύγει το περίσσιο αλεύρι και τα αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζετε τα στήθη κοτόπουλου για περίπου 3-4 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και σχεδόν να ψηθούν ανάλογα με το πάχος τους. Τα μεταφέρετε σε ζεστό πιάτο.
- Για τη σάλτσα μουστάρδας: Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε τις 2 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για περίπου 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Μετά προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους, ανακατεύοντας για περίπου 1 λ επιπλέον.
- Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτετε το κρασί, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα τα ροδισμένα κομματάκια κοτόπουλου από τη βάση του τηγανιού, και σιγοβράζετε για 4 λ περίπου ή μέχρι να μειωθεί στο μισό το κρασί.
- Προσθέτετε τη μουστάρδα, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το ζωμό κότας και τα μυρωδικά. Μόλις πάρουν βράση, μειώνετε ακόμα λίγο τη φωτιά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράζει για περίπου 3 λ ή μέχρι να αρχίσει να πήξει.
- Μετά ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγοβράζετε για περίπου 5 λ ή μέχρι να ζεσταθεί καλά το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζετε τη γεύση, προσθέτετε αλατοπίπερο αν απαιτείτε, ανακινείτε το τηγάνι τα ανακατευτούν και σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό με συνοδευτικό επιλογής σας. Καλή σας όρεξη!
10/08/2022
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο φιλέτο σε υπέροχη σάλτσα μουστάρδας