Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο, δροσερό, σοκολατένιο γλυκό με cookies, ξηρούς καρπούς και ζαχαρούχο γάλα χωρίς ψήσιμο. Απολαύστε το με την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. cookies βανίλιας με κομμάτια σοκολάτας κομμένα σε κομμάτια 2 εκατοστών
- 1/2 φλ. καβουρδισμένα ανάλατα φιστίκια ανάλατα σε μικρά κομματάκια (η άλλο ξηρό καρπό επιλογής σας, ελαφρώς καβουρδισμένο, κομμένο με μικρά κομμάτια)
- 1/2 φλ. σταφίδες μικρές (αν είναι μεγάλες κομμένες στα 2)
- 1/4 φλ. κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
- 100 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας καλής ποιότητας που λιώνει εύκολα
- 1 κουτί 395 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- Για τη γκανάζ σοκολάτας:
- 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας καλής ποιότητας που λιώνει εύκολα
- 50 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
- κακάο σκόνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Βουτυρώνετε και στρώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα τετράγωνο ταψάκι βάσης 19 εκ. και βάθους 6 εκ. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα φιστίκια και τις σταφίδες ή τα χτυπάτε για λίγο στο multi. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα κομμένα μπισκότα, τα φιστίκια, τις σταφίδες και το κακάο.
- Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομματάκια, προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και το σιγοβράζετε, σε χαμηλή φωτιά, για 4 λ περίπου μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε το μείγμα με τα μπισκότα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το πιέζετε ελαφρώς και το ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες μέχρι να παγώσει καλά και σταθεροποιηθεί.
- Για τη ganache σοκολάτας: Βάζετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρολίτσα και τα σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λ μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να “σταθεί” και κρυώσει ελαφρώς για 5 λ και μετά το στρώνετε πάνω από το κρύο γλυκό σας.
- Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 1-2 ώρες περίπου. Προαιρετικά το πασπαλίζετε με σκόνη κακάο, το κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια και σερβίρετε.
01/07/2022
Sintayes.gr,
Συνταγή: Δροσερό σοκολατένιο γλυκό με cookies και ζαχαρούχο γάλα, χωρίς ψήσιμο