Ένα ταξίδι στην μακρινή Κίνα φαντάζει λιγάκι δύσκολο. Καθόλου δύσκολο, όμως δεν είναι να φέρουμε τις γεύσεις της και το άρωμά της στην κουζίνα μας.
Tα noodles αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα στο κινέζικο μενού, ενώ είναι εξαιρετικά εύκολα και γρήγορα στο μαγείρεμα. Είναι θρεπτικά, χωρίς πολλές θερμίδες και συνδυάζονται ιδανικά με τα φρέσκα λαχανικά της μεσογειακής κουζίνας. Ειδικά το καλοκαίρι!
Τι θα χρειαστείτε
- 1 πακέτο noodles (κινέζικα ζυμαρικά)
- 3-4 καρότα που έχετε βράσει προηγουμένως
- 1 φλιτζάνι φασολάκια
- 2 μεγάλα κολοκυθάκια, που θα κόψετε σε μακριές, λεπτές λωρίδες
- 2 κούπες καλαμπόκι
- 1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 1 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια φετούλες
- 4 κ.σ. σόγια
Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα noodles σύμφωνα με τις οδηγιές της συσκευασίας, προσθέτοντας 2 σταγόνες λάδι για να μη κολλήσουν και σουρώνουμε.
Σε αντικολλητικό σκεύος με 2 κουτ. σούπας λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθήνει, προσθέτουμε καρότα, πιπεριά, μανιτάρια, φασολάκια και κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα noodles ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με τα λαχανικά, προσθέτουμε τη σόγια και ανακατεύουμε.
Σερβίρετε το πιάτο σας ζεστό.
Διαβάστε ακόμα:
Χαρμόσυνες καμπάνες στη Φθιώτιδα: Η Ορθόδοξη Εκκλησία καλωσορίζει έναν νέο Άγιο
Πεθερά πήγε στον γάμο του γιου της ντυμένη …νύφη (εικόνες)
«Ακριβό μου, σουβλάκι»: Σε ποιες περιοχές έχει ξεπεράσει τα 5 ευρώ το τυλιχτό