Η διατροφολόγος Μαρίνα Πόγκα μάς δίνει σήμερα μια λαχταριστή συνταγή για ένα καλοκαιρινό γλυκάκι.
Yoghurtcake (κατά το Cheesecake)
Υλικά
——————————————————-
🍍600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
🍍1 κουτ. ζαχαρούχο γάλα
🍍1 πακέτο μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη 🍍1 κουτ. Σούπας μέλι
🍍ξύσμα λεμονιού
🍍φρούτα εποχής (ψιλοκομμένος ανανάς,
φράουλες και ό,τι άλλο φρούτο επιλογής σας)
Εκτέλεση
——————
🍍Βάζουμε στην κατάψυξη το γιαούρτι και το ζαχαρούχο για 15 λεπτά και ύστερα τα χτυπάμε με αυγοδάρτη ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
🍍Ξαναβάζουμε για δέκα λεπτά στην κατάψυξη.
🍍Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και προσθέτουμε το μέλι.
🍍Σε ταψί ή σε ατομικά ποτηράκια στρώνουνε εναλλάξ τριμμένο μπισκότο, κρέμα και φρούτα.
🍍Στολίζουμε την επιφάνεια με φρούτα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον για 2 ώρες.
Ελαφρύ, δροσερό, πεντανόστιμο και πανεύκολο.
NUTRITION FACTS (ανά μπολάκι -100 γρ.)
—————————————————————
Ενέργεια : 224,3 kcal
Υδατάνθρακες: 32,63 g
Εκ των οποίων σάκχαρα: 18,05g
Πρωτεΐνες: 6,63g
Λιπαρά: 7,31g
Διαβάστε επίσης
Θέλεις πιο πυκνά και λαμπερά μαλλιά; To Infowoman.gr και η Aveda σου χαρίζουν τα προϊόντα των ονείρων σου! Δηλώσε συμμετοχή στον διαγωνισμό
Κι όμως, η Άμπερ Χερντ, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει το πιο όμορφο πρόσωπο στον κόσμο
Λάρισα, όπως Κωσταλέξι: Η τραγική ιστορία της Ελένης που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο