Νοστιμότατη, δροσερή, ελαφριά πατατοσαλάτα με τόνο, γιαούρτι και μυρωδικά που απογειώνουν τη γεύση της. Μια απλή και εύκολη συνταγή για μια υγιεινή και νόστιμη πατατοσαλάτα, με λίγα λιπαρά, για να την απολαύσετε σαν συνοδευτική ή και σας κυρίως γεύμα ή δείπνο!
Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
- 700 γρ. πατάτες baby, καλά πλυμένες
- 1 κονσέρβα τόνο Geisha σε λάδι
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 1 κ.γ. μουστάρδα dijon ή άλλη επιλογής σας
- 1 λεμονιού το ξύσμα και τον χυμό
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες baby μαζί με νερό που να τις σκεπάζει και τις βράζετε για 15 λ περίπου από την ώρα που θα κοχλάσουν ή μέχρι να μαλακώσουν καλά ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Μετά τις σουρώνετε και μόλις χλιαρίνουν, τις κόβετε σε 2 ή 3 κομμάτια. Τις μεταφέρετε σε ένα μπολ, τις αλατοπιπερώνετε, τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο, προσθέτετε στο μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά με απαλές κινήσεις ή ανακινώντας το μπολ (δείτε βίντεο).
- Στη συνέχεια ρίχνετε το μαϊντανό και το σχοινόπρασο. Σουρώνετε τον τόνο, και μόλις φύγουν όλα τα υγρά του, τον προσθέτετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πάλι με απαλές κινήσεις ή ανακινείτε το μπολ. Καλή σας απόλαυση!
Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
24/06/2022
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πατατοσαλάτα με τόνο και γιαούρτι