Η φάβα είναι από τα φαγητά που έχουν συνδεθεί ιδιαίτερα με το καλοκαίρι. Και το ορεκτικό που πολλοί συνηθίζουμε να παραγγέλνουμε στις καλοκαιρινές μας διακοπές ως ορεκτικό. Αλλά γιατί να περιμένουμε πότε θα φύγουμε διακοπές για να απολαύσουμε την παραδοσιακή και νόστιμη φάβα;
Μπορούμε να τη φτιάξουμε και μόνες μας στο σπίτι. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για παραδοσιακή φάβα.
Υλικά
1/2 κιλό φάβα
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεπλένετε καλά τη φάβα με άφθονο νερό και τη βάζετε μέσα σε κατσαρόλα. Ρίχνετε νερό 4 δάχτυλα πάνω από την φάβα και τη βράζετε σε σιγανή φωτιά. Ξαφρίζετε.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να δοκιμάσετε ότι έχει μαγειρευτεί. Υπολογίστε περίπου 40 λεπτά.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μαζί με το σκόρδο
Μόλις βράσει και λίγο πριν την κατεβάσετε από το μάτι της κουζίνας ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μούλτι βάζετε τη φάβα, ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και χτυπάτε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε ελαφρώς.
Σερβίρετε στο πιάτο και ρίχνετε από πάνω ψιλοκομμένο ωμό και ξερό κρεμμύδι, λεμόνι ή ελιές.
Διαβάστε επίσης
Το τέλειο βραδινό: Φτιάχνουμε εύκολα noodles με λαχανικά!
Αυτό είναι το μυστικό για πραγματικά τραγανές τηγανιτές πατάτες
Εσείς έχετε δοκιμάσει πίτσα με φρούτα; Σας έχουμε τη συνταγή για το πιο καλοκαιρινό και υγιεινό επιδόρπιο