Λιγκουίνι με γαρίδες και μυρωδικά για να την απολαύσετε στο καθημερινό τραπέζι σας και όχι μόνο. Μια συνταγή για μια καλοκαιρινή μακαρονάδα με την νοστιμιά της γαρίδας και τα υπέροχα μυρωδικά που απογειώνουν τη γεύση της και το λιγκουίνι με τριμμένο τυρί την κάνουν ακαταμάχητη και θα γίνει η αγαπημένη σας. Δοκιμάστε τη!
Υλικά συνταγής
- Για τις γαρίδες και το λιγκουίνι
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο (4+4 κ.σ. χωριστά)
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φινόκιο (150 γρ. περίπου), κομμένο σε λεπτές φέτες
- 5 κ.σ. κάπαρη
- 1 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- 6 μεγάλες (1,5 κιλό) φρέσκες ώριμες ντομάτες, χωρίς την φλούδα τους πολτοποιημένες στο μούλτι
- 1 συσκευασία λιγκουίνι ολικής κατά προτίμηση
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για το σερβίρισμα
- 1 φλ. τσαγιού (100 γρ.) τριμμένη παρμεζάνα
- φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Για τις γαρίδες και το λιγκουίνι: Προθερμαίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και τα σοτάρετε για 15-20 δεύτερα. Προσθέτετε τις γαρίδες τις αλατοπιπερώνετε, τις σοτάρετε για 1λ να αλλάξουν ελαφρώς χρώμα και μετά με μια τρυπητή κουτάλα τις βγάζετε από τη κατσαρόλα.
- Προσθέτετε στην ζεστή κατσαρόλα τις υπόλοιπες 4 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το φινόκιο και τα σοτάρετε για 2-3 λ. Μετά προσθέτετε την κάπαρη, τα αποξηραμένα μυρωδικά, τον χυμό από τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια (στο 5) και σιγοβράζετε τη σάλτσα σας για περίπου 15-18 λ. Παράλληλα σε δεύτερη μεγάλη κατσαρόλα με κοχλαστό αλατισμένο νερό βράζετε το λιγκουίνι στο μισό χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στην συσκευασία (θα συνεχίσετε το βράσιμο μέσα στη σάλτσα).
- Όταν είναι έτοιμο το λιγκουίνι το μεταφέρετε με μια τσιμπίδα, κατευθείαν από την κατσαρόλα που έβρασε, μέσα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα ντομάτας και επίσης προσθέτετε και περίπου 2-3 κουτάλες από το νερό που έβρασε, για να ολοκληρώσετε το βρασμό του μέσα στην σάλτσα. Ανακατεύετε συχνά κατά την διάρκεια του βρασίματος.
- Περίπου 3 λ πριν το τέλος του βρασίματος προσθέτετε τις γαρίδες και την κάπαρη. Όταν το ζυμαρικό σας είναι έτοιμο θα πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό μέσα στη κατσαρόλα, για αυτό αν χρειαστεί προσθέτετε λίγα ακόμα υγρά από το νερό των ζυμαρικών.
- Για το σερβίρισμα: Τέλος αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα ανακατεύοντας έντονα για να δημιουργηθεί ένα ωραίο χύλωμα. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε.
Πηγή
11/06/2022
Sintayes.gr,
Συνταγή: Λιγκουίνι με γαρίδες και μυρωδικά