Πεντανόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου ψημένα στο φούρνο με πατατούλες baby μέσα σε μια υπέροχη σάλτσα μουστάρδας μελιού. Μια πανεύκολη και εξαιρετικά γρήγορη συνταγή (από εδώ), με λίγα υλικά, όλα μαζί σε ένα ταψί για να ψηθούν και να απολαύσετε στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι ένα χορταστικό, υγιεινό πιάτο με πλούσια γεύση. Δοκιμάστε το!
Δείτε σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
- 4 φιλέτο μπούτια κοτόπουλου
- 600-650 πατάτες baby λευκές και κόκκινες, κομμένες σε μικρά κομμάτια περίπου 2,5-3 εκ.
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/3 φλ. τσαγιού μουστάρδα με κόκκους Dijon
- 1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα απαλή επιλογής σας
- 2 μεγάλες κ.σ. μέλι διαλυμένο σε 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- φρέσκα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς. Πλένετε καλά τις πατάτες baby με την φλούδα τους, τις κόβετε σε κομμάτια 2,5-3 εκ. και τις μεταφέρετε σε ένα ταψί 30 εκ. Προσθέτετε στο ταψί τα μπουτάκια κοτόπουλου και αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το ελαιόλαδο το κοτόπουλο και τις πατάτες.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε τις 2 ειδών μουστάρδες, το διαλυμένο στο ζεστό νερό μέλι (και προαιρετικά το σκόρδο) και τα αναμιγνύετε ανακατεύοντάς τα πολύ καλά. Αδειάζετε το μείγμα μέσα στο ταψί πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες και ψήνετε το φαγητό σας για 45-50 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί μέσα το κοτόπουλο και μαλακώσουν καλά οι πατάτες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγξτε τα υγρά και αν απαιτηθεί συμπληρώστε.
Σημείωση: Mπορείτε να αντικαταστήσετε τη μουστάρδα με κόκκους με άλλη μουστάρδα Dijon επιλογής σας. Επίσης αν έχετε κοντά σας delicatecen οπωροπωλείο, προμηθευτείτε λίγες Μωβ πατάτες του Περού και προσθέστε τες στο φαγητό.
Τιp: Μην κόψετε τις πατάτες μεγαλύτερες από περίπου 2,5-3 εκ. γιατί δεν θα ψηθούν μαζί με το κοτόπουλο οπότε όταν θα είναι έτοιμες οι πατάτες το κοτόπουλο θα έχει παραψηθεί και στεγνώσει. Επίσης, προαιρετικά, αν έχετε χρόνο, μπορείτε πριν βάλετε το κοτόπουλο και τις πατάτες στο ταψί να τα σοτάρετε πρώτα σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Μετά τα βάζετε στο ταψί και συνεχίζετε την διαδικασία της συνταγής.
Δείτε στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο με πατάτες σε σάλτσα μουστάρδας μελιού στο φούρνο (Video)