Και ποια/ος δε λατρεύει τα κεφτεδάκια; Είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Όμως, έχουν και αυτά τα μυστικά τους κατά το μαγείρεμα. Και το μυστικό που ψάχνουμε οι περισσότερες, είναι το κόλπο για να κάνουμε τα κεφτεδάκια πιο αφράτα και ζουμερά. Και μόλις το βρήκαμε!
Το συστατικό που κάνει τα κεφτεδάκια ζουμερά και αφράτα
Το μυστικό, λοιπόν, είναι να αντικαταστήσεις την τριμμένη φρυγανιά με βρώμη. Σύμφωνα με το Good Housekeeping, η βρώμη είναι παρόμοια στην υφή με την τριμμένη φρυγανιά, καθιστώντας την έτσι το τέλειο μέσο για το δέσιμο του κρέατος, των αυγών και των καρυκευμάτων.
Και επειδή έχει πολύ χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλάτι και θερμίδες, αλλά υψηλότερη σε φυτικές ίνες, η χρήση της στις συνταγές σας για κεφτεδάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα κάνετε πιο υγιεινά.
Ειδικά, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κιμά γαλοπούλας ή άπαχο μοσχαρίσιο κρέας προσθέστε βρώμη ώστε τα κεφτεδάκια να γίνουν πιο ζουμερά. Αυτό συμβαίνει επειδή η βρώμη απορροφά φυσικά την υγρασία, κάνοντας τα έτσι πιο μαλακά και αφράτα
Διαβάστε επίσης
Ροξάκια της γιαγιάς – Ο σεφ Αντώνης Φώσκολος μάς δείχνει την πιο γλυκιά και νοσταλγική συνταγή
Βρήκαμε τι είναι το ιμβερτοζάχαρο που χρησιμοποίησαν στο MasterChef – Δείτε πώς θα το φτιάξετε μόνες σας
Δεν τρελαίνεσαι κι εσύ για αγκινάρες; Σου βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή με μαραθόριζα και λαχανικά!