Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ ανακήρυξε την 10η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων (World Pulses Day), με στόχο την ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τα διατροφικά οφέλη των οσπρίων στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της επισιτιστικής ασφάλειας.
Κυριότερα όσπρια είναι η φακή, τα φασόλια, τα κουκιά, τα μπιζέλια, ο αρακάς, τα ρεβίθια, η σόγια, το λαθούρι, τα λούπινα και η αραχίδα (αράπικο φιστίκι). Αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών και άλλων θρεπτικών συστατικών, τα οποία μπορούν να συμπληρώσουν το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Εμείς, με αφορμή την ημέρα αυτή, ψάξαμε και βρήκαμε στη σελίδα της εταιρείας δημοσίων σχέσεων, AEA Relate στο Facebook τη συνταγή για την πιο νόστιμη φάβα. Και μάλιστα δια χειρός… Μαρίκας Μητσοτάκη!
Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία τα υλικά
Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία την εκτέλεση
Φωτογραφίες @aea.relate
Διαβάστε επίσης
Μουστάρδα: 7 τρόποι για να αξιοποιήσεις το καλύτερο καρύκευμα του κόσμου!
Κι όμως, oι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν cheesecake και έχουμε αποδείξεις γι’ αυτό – Μαζί και σούπερ συνταγή!
Πώς να φτιάξετε πανεύκολη πίτσα με ψωμί του τοστ