Η πίτσα είναι μία από τις αγαπημένες μας επιλογές όταν παραγγέλνουμε φαγητό απ’ έξω. Υπάρχουν όμως φορές που, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, δε θέλουμε να… ενδώσουμε στο πρόχειρο φαγητό αλλά προτιμάμε την πίτσα στη σπιτική εκδοχή της.
Κι επειδή συνήθως τα βράδια μας αρέσει να χαλαρώνουμε και να μην περνάμε πολλή ώρα στην κουζίνα μαγειρεύοντας, βρήκαμε αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα σας ξετρελάνει!
Υλικά
6 φέτες ψωμί για τοστ
4 φέτες μπέικον
4 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας
150 γρ. ποικιλία τριμμένων τυριών
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
2 μέτριες ντομάτες
1 μέτρια πιπεριά
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές
½ φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
½ κ.γ. ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κομμάτια τη γαλοπούλα και το μπέικον. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και τοποθετούμε τις φέτες του τοστ τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς να αφήσουμε κανένα κενό. Αλείφουμε το ψωμί με λίγη σάλτσα ντομάτας και τοποθετούμε πάνω το μπέικον και το ζαμπόν. Ρίχνουμε το 1/3 των τριμμένων τυριών και καλύπτουμε όλες τις φέτες του τοστ. Στραγγίζουμε με το χέρι τα μανιτάρια για να φύγουν τα υγρά τους και τα βάζουμε πάνω στο ζαμπόν.
Κόβουμε τις ελιές σε κομματάκια, πλένουμε τις ντομάτες και την πιπεριά, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε κι αυτά. Τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και προσθέτουμε τη ρίγανη.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πίτσα μας.
Διαβάστε επίσης
Γιορτάστε την αγάπη σε όλες τις μορφές της με την πιο μοναδική συλλογή δώρων για του Αγίου Βαλεντίνου
Αλήθεια, γιατί δεν μπορούμε να κόψουμε εύκολα τα αναψυκτικά;
Ο Δημήτρης Αντωνίου μιλά στο Infowoman.gr για το ατύχημα στα 15 του που τον οδήγησε στην… Τέχνη της αισιοδοξίας!