Μια λαχταριστή τυρόπιτα χωρίς φύλλο, πανεύκολη στην παρασκευή της με εξαιρετική γεύση και υφή που κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί. Μια πανεύκολη για αρχάριους και γρήγορη συνταγή για μια αγαπημένη, μικρών και μεγάλων πίτα που σίγουρα θα απολαύσετε. Μια αφράτη και νοστιμότατη τυρόπιτα στην απλή μορφή της που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!
Δείτε πιο κάτω στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
- 2 αυγά μετρίου μεγέθους
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- 200 γρ. γάλα
- 220 γρ. αλεύρι κατά προτίμηση Κούλα (ή άλλο επιλογής σας για όλες τις χρήσεις)
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 230 γρ. τυρί φέτα (170 γρ. + 60 γρ. χωριστά), ψιλοθρυμματισμένη
- σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε με το σύρμα για 2 λ. Μετά προσθέτετε το ηλιέλαιο χτυπάτε για λίγο και προσθέτετε το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχετε έναν λείο χυλό.
- Ψιλοτρίβετε με τα χέρια σας τα 170 γρ. φέτα, τα ρίχνετε μέσα στον χυλό και ανακατεύετε με μια μαρίζ να αναμιχθούν ομοιόμορφα. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30×25 εκ. στρωμένο με λαδόκολα και το απλώνετε ισομερώς με σπάτουλα σε όλη τη βάση του.
- Ψιλοτρίβετε από πάνω, σε όλη την επιφάνεια, τα υπόλοιπα 60 γρ. φέτας, πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι και ψήνετε την πίτα σας σε καλά προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για περίπου 40 λ. Την ξεφουρνίζετε την αφήνετε για 10 λ να σταθεί και μετά την κόβετε σε 9 κομμάτια και την σερβίρετε.
Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
24/01/2022
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τυρόπιτα πεντανόστιμη χωρίς φύλλο της στιγμής (Video)