Αν αναζητάς ένα ελαφρύ και υγιεινό επιδόρπιο για εσένα και τα παιδιά σου, τότε το ρυζόγαλο με πορτοκάλι είναι το ιδανικό. Ελαφρύ, χωρίς πολλά λιπαρά και ζάχαρη, με όλη τη θρεπτική αξία του γάλακτος, είναι ό,τι πρέπει σαν απογευματινό σνακ, σαν πρωινό ή ακόμα και σαν ελαφρύ βραδινό. Αν έχεις βαρεθεί την κλασική εκδοχή του δοκίμασε αυτή εδώ την συνταγή και θα ενθουσιαστείς, μας λέει η διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαρίνα Πόγκα.
Ρυζόγαλο με πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ (8 μπολάκια)
150 γρ. Ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
500 ml νερό
1 λίτρο γάλα
150 γρ ζάχαρη
40 γρ. Κορν φλάουρ
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι βιολογικό
Κανέλα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σιγοβράζουμε το ρύζι μέσα στο νερό για 10-15 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά περίπου 25 λεπτά
Διαλύουμε το Κορν φλάουρ σε 4 κουτ. Σούπας κρύο νερό και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα ανακατεύοντας
Σιγοβράζουμε για λίγο ακόμα μέχρι να αρχίσει να πήζει
Μοιράζουμε σε 8 μπολάκια και πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Nutrition Facts
Κάθε μπολάκι (150 γρ.) περιέχει :
Θερμίδες :183 kcal
Υδατάνθρακες: 35 γρ.
Εκ των οποίων σάκχαρα :24 γρ.
Λιπαρά: 3 γρ.
Πρωτεΐνες: 3 γρ.
Extra tips
Αν θέλεις να μειώσεις τα σάκχαρα (γιατί εδώ που τα λέμε και 24 γρ. ανά μπολάκι δεν είναι και λίγα ~1,5 κουταλιά της σούπας) βάλε λιγότερη ζάχαρη ή αντικατάστησε μέρος αυτής με στέβια. Έτσι θα μειώσεις και τη ζάχαρη και τις θερμίδες.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις καστανό ρύζι (για γεμιστά και ριζότο) για περισσότερες φυτικές ίνες
Αν τα παιδιά σου δεν θέλουν να βρίσκουν κομματάκια από το ξύσμα μέσα στη κρέμα, βάλε μέσα την κατσαρόλα που βράζει το ρύζι, 1 μεγάλη φλούδα πορτοκαλιού και μετά αφαίρεσέ την.
Διαβάστε επίσης
Μπαίνουμε σε χριστουγεννιάτικο mood με τα πιο γιορτινά πουλόβερ – 5 προτάσεις που θα σας βάλουν στο κλίμα!
Πώς θα επιβιώσετε στις διακοπές εάν είστε ασθενής με ρευματικό ή άλλο χρόνιο νόσημα
Το νέο Bulgari Hotel στο Παρίσι είναι ο ορισμός της πολυτέλειας! – Δείτε τις φωτογραφίες