Εκτέλεση
Χοιρινό κότσι στο φούρνο με πατάτες
Μια συνταγή της Αργυρώς για ένα φαγητό πεντανόστιμο και γιορτινό. Η μαρινάδα με το μέλι και τη μουστάρδα δίνει αρώματα στο κρέας και κάνει το χοιρινό ζουμερό και λαχταριστό. Ψήστε το κρέας στο φούρνο μέσα σε λαδόκολλα για να κρατήσει όλα τα υγρά και τα αρώματα του και θα γίνει το κάτι άλλο. Οι πατάτες με τα ζουμιά από το χοιρινό κότσι θα γίνουν λουκούμι και θα ξετρελάνουν τους πάντες.
Για το χοιρινό κότσι στο φούρνο με πατάτες,
ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά, λάδι, μουστάρδα, μέλι και τα υπόλοιπα, και αλείφουμε πολύ καλά το χοιρινό.
- Κάνουμε τρύπες στο κρέας, όχι στην πέτσα και μπήγουμε το μείγμα με τα υλικά.
- Ακουμπάμε κάθε κότσι σε λαδόκολλα.
- Βάζουμε κομμάτια πορτοκάλι.
- Τυλίγουμε στη λαδόκολλα και μετά στο αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς C για 2 ώρες και 30 λεπτά.
- Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και αλείφουμε τα κότσια με τα υγρά τους.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες σε ταψί και τα ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Ανοίγουμε τα κότσια, ρίχνουμε όλα τα ζουμιά από το πακέτο στις πατάτες και ακουμπάμε τα κότσια επάνω.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35 λεπτά περίπου.
- Αλείφουμε τακτικά τα κότσια με τα υγρά του ταψιού.
- Σερβίρουμε τα κότσια ολόκληρα με τις πατάτες και ξεκοκαλίζουμε στο τραπέζι.
- Κάθε κότσι αντιστοιχεί σε περίπου 2½ μερίδες αφού αφαιρέσουμε το κόκαλο και την πέτσα.
Διαβάστε όλα τα μυστικά για να μαγειρεύετε σωστά το κάθε κομμάτι του χοιρινού, αλλά και τα μυστικά μου, για να φτιάξετε το πιο νόστιμο, καλοψημένο και μαλακό χοιρινό για τα γιορτινά σας τραπέζια.
Και αν ετοιμάζετε γιορτινό τραπέζι, δείτε εδώ περισσότερες μοναδικές συνταγές για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο μενού που θα κάνει τους καλεσμένους σας να παραμιλούν!
Μετά το χοιρινό κότσι στο φούρνο με πατάτες, ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω φανταστική συνταγή
Γκιούλμπασι
Read More
www.argiro.gr