Ψαρονέφρι με μανιτάρια “λουσμένο” από την πιο λαχταριστή και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας!
Μια πανεύκολη συνταγή για ένα φανταστικό, πεντανόστιμο πιάτο που σε 35-40 λ και θα απογειώσει το οικογενειακό ή επίσημο γεύμα ή δείπνο σας. Το Ψαρονέφρι, δηλ. το χοιρινό φιλέτο, είναι ένα ιδιαίτερα τρυφερό και άπαχο μέρος του χοιρινού το οποίο είναι κατάλληλο για σχάρα αλλά και για σοτέ. Μαγειρεύεται σε λιγότερο από 30 λ και προτείνεται ανεπιφύλακτα στις δίαιτες ή για όταν θέλετε να ετοιμάσετε ένα γρήγορο αλλά πεντανόστιμο πιάτο. Απλά δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 2 τεμάχια ψαρονέφρι (περίπου 450 γρ. το ένα)
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 20 λευκά μανιτάρια
- 50 ml λευκό κρασί
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. Worcestershire sause
- αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
- 1 κύβο βοδινού ή κοτόπουλου
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Ετοιμάζετε όλα τα υλικά για να τα έχετε στον πάγκο σας. Κόβετε το κάθε ψαρονέφρι σε κομμάτια (μενταγιόν), περίπου 5 τεμάχια το κάθε ψαρονέφρι. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Διαλύετε τον κύβο σε ½ ποτήρι ζεστό νερό και τα αφήνετε όλα στην άκρη.
- Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψαρονέφρι για 5 λ ή μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε από το τηγάνι, το μεταφέρετε σε μια πιατέλα και στο ίδιο τηγάνι βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λ.
- Αμέσως μετά προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για 5 λ (μην τα αλατίσετε γιατί θα βγάλουν υγρά και δεν θα σοταριστούν αλλά θα βράσουν). Στη συνέχεια μεταφέρετε πάλι το ψαρονέφρι μέσα στο τηγάνι, σβήνετε με κρασί, αφήνετε 1 λ να εξατμιστεί και προσθέτετε τον ζωμό.
- Σε ένα μπολάκι βάζετε την μουστάρδα, ρίχνετε σταδιακά λίγο από τον ζωμό που έχει στο τηγάνι, ανακατεύετε καλά την μουστάρδα και όταν ζεσταθεί καλά το μείγμα μουστάρδας το βάζετε και αυτό στο τηγάνι. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την Worcestershire και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Τέλος ρίχνετε (προαιρετικά) το βούτυρο ανακατεύετε να “δέσει” καλύτερα και να γυαλίσει η σάλτσα και σερβίρετε το ψαρονέφρι σας ζεστό γαρνιρισμένο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και το συνοδεύετε με ρύζι μπασμάτι (συνταγή εδώ) ή με πατάτες baby (συνταγή εδώ ή εδώ).
Tip: Η μουστάρδα για να μπει στο τηγάνι πρέπει να ζεσταθεί, αλλιώς θα κόψει. Την βάζετε σε ένα μπoλ, παίρνετε από το ζεστό υγρό που έχετε στο τηγάνι, ανακατεύετε καλά και όταν ζεσταθεί καλά το μείγμα το βάζετε στο τηγάνι και ανακατεύετε.
Πηγή
30/10/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας