Ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο σουφλέ αλλαντικών με τυρί γκούντα και μοτσαρέλα, με ψωμί του τόστ που σίγουρα θα σας “λύσει” τα χέρια. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να φτιάξετε κάτι γρήγορο και εξαιρετικά εύκολο για να το σερβίρετε στην οικογένειά σας και τους επισκέπτες σας; Μια συνταγή για ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και γεύσεις που σας προτείνουμε ανεπιφύλαχτα να δοκιμάσετε!
Υλικά συνταγής
- 300 γρ. ψωμί του τοστ χωρίς κόρα, χοντροκομμένο
- 150 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
- 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 100 γρ. φέτες μπέικον, κομμένες σε κυβάκια
- 100 γρ. φέτες ζαμπόν, κομμένες σε κυβάκια
- 100 γρ. φέτες γαλοπούλας, κομμένες σε κυβάκια
- 8 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 300 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης 35% λιπαρά
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο για το άλειμμα
Εκτέλεση συνταγής
- Τοποθετείτε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το μπέικον, το ζαμπόν, τη γαλοπούλα και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 1-2 λ ή μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμα, σβήνετε τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τα αλατοπιπερώνετε και τα χτυπάτε με σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Μετά προσθέτετε το σχοινόπρασο, και τα 2 τυριά και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα αφήνετε στην άκρη.
- Λαδώνετε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 30×20 εκ. και απλώνετε μέσα όλο το ψωμί, φροντίζοντας να καλύψει, ομοιόμορφα, όλη την επιφάνειά της βάσης του. Από πάνω απλώνετε όλα τα αλλαντικά και το περιχύνετε με το παραπάνω μείγμα αυγών.
- Ψήνετε το σουφλέ σας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 40-45 λ ή μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Μετά το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε προαιρετικά μαζί με ψιλοκομμένη ντομάτα, βασιλικό και ρίγανη.
Τip:Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψωμί του τοστ με brioche.
Πηγή
22/09/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σουφλέ αλλαντικών με ψωμί του τόστ και τυριά