Τα τυριά μάς αρέσουν πολύ. Πολύ περισσότερο μας αρέσουν τα “περίεργα” τυριά. Υπάρχει λοιπόν ένα τυρί που κατέχει εξέχουσα θέση στην καρδιά μας. Ο λόγος για το ροκφόρ, το γνωστό σε όλους μας μπλε τυρί!
Όχι δεν πρόκειται για μουχλιασμένο τυρί, αλλά για ένα τυρί με πολύ ωραία γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά! Το ροκφόρ, λοιπόν, έχει μεγάλη θρεπτική αξία καθώς περιέχει πρωτεΐνες (πολύ εύπεπτες), λίπος, νερό, βιταμίνες (τις λεγόμενες λιποδιαλυτές Α, Ε, Κ), μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κυρίως ασβέστιο, φώσφορο, σάκχαρα και αλάτι. Το υψηλό ποσοστό σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο και βιταμίνες βοηθούν στην σωστή ανάπτυξη του οργανισμού, ιδιαίτερα στα παιδιά που οι ανάγκες τους είναι μεγαλύτερες.
Συνοδέψτε τις μπριζόλες σας με αυτό και δε θα χάσετε…
Υλικά:
4 χοιρινές μπριζόλες
1/2 κουταλιά ηλιέλαιο
400 γρ. πατάτες κυδωνάτες
2 μήλα, κομμένα στα 8
75 ml ξύδι
75 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
50 γρ. μπλε τυρί
1 κουταλιά χοντροκομμένα φύλλα φασκόμηλου
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 210ο. Σε ένα πυρίμαχο σκέυος τσιγαρίστε τις μπριζόλες στο ηλιέλαιο και αφήστε τις στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι με το ίδιο λάδι τηγανίστε τις πατάτες. Τοποθετήστε τα μήλα και τις μπριζόλες ανάμεσα στις πατάτες, προσθέστε τον ζωμό και το ξύδι και σιγοψήστε για περίπου 15 λεπτά.
Χοντροκόψτε το τυρί πάνω από το ταψί και ξαναβάλτε στο φούρνο για περίπου 5 λεπτά. Γαρνίρετε με το φασκόμηλο και σερβίρετε με όλα τα ζουμιά του.
Διαβάστε επίσης
Κέικ λεμονιού με γιαούρτι και γλάσο – Ιδανικό σνακ και για το σχολείο!
Ζύμη για πίτσα με δύο μόνο υλικά – Σκέφτεστε ευκολότερη;
Μαρμελάδα σταφύλι χωρίς ζάχαρη: Μία πανεύκολη και light συνταγή