Βίδες με χωριάτικη σαλάτα… ένα φρέσκο και νόστιμο πιάτο για να το σερβίρετε στο καθημερινό τραπέζι ως ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο ή ως συνοδευτικό με τα ψητά σας, μιας και μπορείτε να το απολαύσετε και κρύο σαν μακαρονοσαλάτα ή και ζεστό ως συνοδευτικό. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα εξαιρετικό πιάτο που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε.
Υλικά συνταγής
- 1 συσκευασία (500 γρ.) βίδες ή πέννες ριγωτές
- ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
- 400 γρ. ντοματίνια, πλυμένα, σκουπισμένα, κομμένα στη μέση
- 3-4 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό, κατά προτίμηση λευκό
- 300 γρ. τυρί φέτα, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- ½ φλ. τσαγιού ντομάτες λιαστές σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. κάπαρη ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη
- ½ φλ. τσαγιού ελιές θρούμπες χωρίς το κουκούτσι τους
- 1 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε τις βίδες να βράσουν σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο με χοντρό αλάτι νερό, αλ ντέντε σύμφωνα με τις συσκευασίας. Τις στραγγίζετε καλά και τις αφήνετε στην άκρη. Παράλληλα ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο για ½ λ, απλώς να σκορπίσει το άρωμά του στο λάδι. Μετά το πετάτε, ρίχνετε στο τηγάνι τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρετε για 3-4 λ ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ζαρώνει η φλούδα τους. Σβήνετε με το βαλσαμικό ξίδι, ανακατεύετε απαλά και το αποσύρετε από τη φωτιά.
- Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνετε τις βίδες και τα σοταρισμένα ντοματίνια μαζί με τη σάλτσα του τηγανιού. Προσθέτετε τη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις ελιές, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει καλά και να αναμιχθούν τα αρώματα πριν σερβίρετε.
Μια συνταγή της Ντ. Νικολάου από εδώ
23/08/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Βίδες με χωριάτικη σαλάτα