[*]
Πεντανόστιμα ψητά μπουτάκια κοτόπουλο με πατατούλες baby και καρότα στο φούρνο. Σκέφτεστε κάτι πιο απλό, πιο εύκολο, πιο γρήγορο και το σημαντικότερο πιο νόστιμο για να σερβίρετε στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι; Μια συνταγή για ένα υγιεινό πιάτο που θα γίνει το αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 4 μπούτια κοτόπουλου με το δέρμα τους
- 500 γρ. πατάτες baby, κομμένες στη μέση
- 200 γρ. καρότα, κομμένα στα 4
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μουστάρδο Dijon [*]
- 2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (ή 1 κ.σ. μέλι αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό)
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 100 ml ζωμό λαχανικών
- ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε σε ένα μπολ το σιρόπι σφενδάμου (ή το μέλι), το μπούκοβο, το σκόρδο, το θυμάρι, τις μουστάρδες και τα ανακατεύετε καλά με κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος μεταφέρετε τις πατάτες, τα καρότα και το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ελαφρώς με τα χέρια σας.
- Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνετε τα μπούτια κοτόπουλου, τα αλείφετε με το μείγμα μουστάρδας και τα τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες και τα καρότα. Μετά, τυλίγετε καλά το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα για 35 λ.
- Μετά τα 30 λ αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, μειώνετε την θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο, με ξεσκέπαστο το φαγητό, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα η πέτσα του κοτόπουλου. Το σερβίρετε ζεστό με μια μεγάλη χωριάτικη σαλάτα και ζεστό ψωμί.
[*] Tips: 1. Μπορείτε αντί για μουστάρδα dijon, να χρησιμοποιήσετε 4 κ.σ. μόνο από την απλή. 2. Αφού αλείψετε τα μπούτια κοτόπουλου, ενδέχεται να σας περισσέψει λίγο μείγμα. Σε αυτή την περίπτωση το ρίχνετε και αυτό πάνω από τις πατάτες και τα καρότα.
Πηγή
10/08/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου ψητά με πατάτες baby και καρότα
[*]Source link