Τι πιο απολαυστικό αυτές τις καυτές ημέρες του Ιουλίου από μια δροσερή γρανίτα φράουλα; Όταν μάλιστα την έχετε φτιάξει και μόνες σας τότε η δροσιά της είναι διπλή δε συμφωνείτε;
Υλικά:
750γρ. φράουλες
140γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
χυμός από 1 λεμόνι
300ml καυτό νερό
Εκτέλεση
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τις φράουλες. Βάλτε τις σε ένα μπωλ μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνετε το νερό και περιχύνετε τις φράουλες.
Αφήστε για λίγη ώρα μέχρι να μαραθούν λίγάκι και τοποθετήστε τες στο μπλέντερ. Χτυπήστε μέχρι να έχετε έναν απαλό πουρέ και στη συνέχεια σουρώστε τον. Ρίξτε σε ένα λεπτό, μεταλλικό σκεύος το μείγμα φράουλας και σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη. Αφήστε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει το μείγμα να παγώνει. Το βγάζετε και με ένα πηρούνι αρχίζετε να το “ξύνετε” ώστε να σπάει ο πάγος σε μικρότερα κρυσταλάκια. Βάλτε το σκεύος ξανά στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία κάθε μισή ώρα και για τουλάχιστον 3-4 φορές ακόμα, μέχρι το μείγμα να είναι απολύτως παγωμένο και να έχει την υφή του χιονιού.