Ένα απλό υπέροχο πιάτο με κοτόπουλο και ζυμαρικά. Λεμονάτο κοτόπουλο, με σάλτσα λεμονιού, σκόρδου, καβουρδισμένων κουκουναριών και τυρί παρμεζάνα. Ένας υπέροχος συνδυασμός από γεύσεις και μυρωδιές που το κάνουν ξεχωριστό και θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας πιάτα.
Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκίτσες
- 1/2 κιλό ζυμαρικό πέννες
- 1/3 φλ. τσαγιού κουκουνάρια
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 λεμονιού ο χυμός και το ξύσμα
- 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό ζωμό κότας
- 1 κ.σ. αλεύρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τις πέννες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ” τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πριν τις στραγγίσετε, κρατάτε 3/4 φλ. τσαγιού νερό από αυτό που τις βράσατε, διαλύετε μέσα 1 κύβο κότας και τον αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει διαλύετε μέσα ανακατεύοντας τη 1 κ.σ. αλεύρι και το αφήνετε στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε τις 2 κ.σ. βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κοτόπουλο απ” όλες τις πλευρές για 2-3 λ. Προσθέτετε το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε να σοταριστούν για άλλα 4 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα χωρίς να χάσουν τους χυμούς τους και στεγνώσουν.
- Σε άλλο μικρό τηγανάκι, βάζετε τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζετε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λ, ανακινώντας το τηγάνι ανά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν και “φρυγανιστούν” ελαφρά. Προσθέτετε τα κουκουνάρια μέσα στο μείγμα κοτόπουλου μαζί με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύετε για 1/2 λεπτό.
- Προσθέτετε το ζωμό κότας με το αλεύρι, ανακατεύετε και μόλις πάρει βράση προσθέτετε στο τηγάνι τις πέννες, πασπαλίζετε με τη παρμεζάνα και το μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό.
09/06/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Λεμονάτο κοτόπουλο με πένες και κουκουνάρια