Ανάλαφρη και ονειρεμένη τουρτίτσα με στρώσεις μπισκοτένιας βάσης, λευκής σοκολάτας και φράουλας. Δεν απαιτείται ψήσιμο, θα απαιτήσει λίγο από το χρόνο σας αλλά σίγουρα θα σας αποζημειώσει με την υπέροχη γεύση της. Μια απλή συνταγή στην οποία σας δίνουμε και το βίντεο της εκτέλεσης της συνταγής.
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 80 ml λάδι καρύδας ή βούτυρο λιωμένο
- Για τη μους λευκής σοκολάτας:
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης (36%) λιπαρών, κρύα
- 1/2 κ.σ. σκόνη ζελατίνης
- 2 κ.σ. νερό κρύο
- Για τη μους φράουλας:
- 300 γρ. φράουλες
- 50 γρ. ζάχαρη (1/4 φλ.)
- 1/2 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη
- 2 κ.σ. κρύο νερό
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης (36%) λιπαρών, κρύα
- Για γαρνίρισμα:
- φρέσκες φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη μους φράουλας: Ξεκινάτε με τη σάλτσα που θα χρειαστείτε στη μους φράουλας ώστε να έχετε χρόνο να κρυώσει καλά. Κόβετε τις φράουλες στα τέσσερα και τις τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και το χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα “πουρέ” φράουλας.
- Διαλύετε σε μπολ τη ζελατίνη σε 2 κ.σ. κρύο νερό και το αφήνετε στην άκρη για 8 λ περίπου. Το τοποθετείτε σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζελατίνη και το ρίχνετε στο μείγμα πουρέ φράουλας. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά.
- Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη, σε μπλέντερ, τα μπισκότα digestive, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. με αποσπώμενη βάση και το στρώνετε ισομερώς στη βάση του, πιέζοντάς το ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
- Για τη μους λευκής σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με 150 ml κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία κρέμα. Εν τω μεταξύ αναμιγνύετε τη ζελατίνη με 2 κ.σ. κρύο νερό και την αφήνετε να “σταθεί” για 8 λ. Μετά τη βάζετε σε κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως τη ζελατίνη. Τη ρίχνετε μέσα στο μείγμα λευκής σοκολάτας, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει και να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (200 ml) σε πηχτή σαντιγί. Ρίχνετε το μείγμα λευκής σοκολάτας το ρίχνετε σταδιακά μέσα στη σαντιγί και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε τη μους λευκής σοκολάτας πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και τη βάζετε πάλι στο ψυγείο για 20 λ περίπου να σφίξει.
- Για το τελείωμα της μους φράουλας: Σε καθαρό μπολ, με καθαρό μίξερ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε το πουρέ φράουλας που ήδη έχει κρυώσει και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί. Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη μους λευκής σοκολάτας και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή και όλο το βράδυ για να σφίξει το μείγμα. Μετά το ξεφορμάρετε το γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες και σερβίρετε.
homecookingadventure.com
08/06/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τούρτα με μους λευκής σοκολάτας και φράουλας χωρίς ψήσιμο (Video)