Φωτογραφίες, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που «ξηλώθηκε» σε Μύκονο και Αθήνα, δημοσιεύει το newsbomb.
Πρωταγωνιστής φέρεται να είναι ένας 43χρονος ποινικός, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών.
Ο αλβανικής καταγωγής άντρας φέρεται να συμμετείχε πριν από πολλά χρόνια στην ομάδα που πυροβόλησε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Αναλυτικότερα, στις 12 Οκτωβρίου 2012 ενώ βρισκόταν έγκλειστος στις φυλακές Τρικάλων, προφασίστηκε τραυματισμό προκειμένου να μεταβεί στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου με τη βοήθεια τεσσάρων ατόμων και υπό την απειλή πολεμικών τυφεκίων, ακινητοποίησαν τους συνοδούς και απέδρασε. Το βράδυ της ίδιας ημέρας συνελήφθη στον Κόκκινο Μύλο στη Νέα Φιλαδέλφεια, ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε ύποπτο όχημα. Στον 43χρονο είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 47 ετών, ωστόσο αποφυλακίστηκε το 2015.
Ο ίδιος, όπως και οι συνεργοί του, παρακολουθούνταν στενά τους τελευταίους μήνες από μυστικούς αστυνομικούς, χωρίς να αντιληφθούν το παραμικρό. Στη Μύκονο είχε εγκατασταθεί κλιμάκιο με ειδικό εξοπλισμό για παρακολουθήσεις. Ενδεικτικό είναι ότι οι άντρες της Ασφάλειας είχαν γίνει σκιές των μελών του κυκλώματος λαμβάνοντας ακόμα και πλάνα που απεικόνιζαν καρέ-καρέ τις κινήσεις τους. Για την επιχείρηση σύλληψής τους χρησιμοποιήθηκαν drones, ενώ οι αστυνομικοί που έκαναν τις έρευνες σε σπίτια ήταν πάνοπλοι υπό το φόβο ένοπλης αντίδρασης.
Η έρευνα για το κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη στη Μύκονο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020, ωστόσο, η δράση των μυστικών αστυνομικών κλιμακώθηκε έξι μήνες αργότερα. Λίγο πριν το φετινό Πάσχα στελέχη της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εντόπισαν τον 43χρονο Αλβανό στα Ιωάννινα.
Εκεί οι μυστικοί αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 43χρονος χρησιμοποιούσε γνήσια αστυνομική ταυτότητα με στοιχεία ομογενούς από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Κατά την παρακολούθησή του από αθέατους άντρες της Ασφάλειας διαπιστώθηκε επίσης ότι στάθμευσε το αυτοκίνητό του σε σπίτι στην πόλη των Ιωαννίνων. Το ακίνητο προέκυψε ότι ανήκε σε ομοεθνή του, που συνελήφθη μαζί με δύο Κροάτες τον Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη για εισαγωγή 300 κιλών κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ.
Ο 43χρονος μετέβη στην Αλβανία και κατά την επιστροφή του, δύο εβδομάδες αργότερα, προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στην κατοχή του δεν βρέθηκαν ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί ωστόσο, κατάσχεσαν τα κινητά του τηλέφωνα και ανακτώντας τα μηνύματα που αντάλλασσε μέσω των εφαρμογών Signal και Whats App απέκτησαν καθαρή εικόνα για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος.
Από το περιεχόμενο της δικογραφίας προκύπτει ότι Αλβανός, “σύνδεσμος” του κυκλώματος στη Χάγη, προμηθευόταν κοκαΐνη από την Ολλανδία, την οποία στη συνέχεια μετέφερε στην Ελλάδα.
Ενδεικτικά, αρχές Απριλίου ο 43χρονος συνομιλεί με τον σύνδεσμό του στην Ολλανδία, ο οποίος τον πληροφορεί ότι υπέστη ζημιά 120.000 ευρώ μετά από κατάσχεση 3 κιλών κοκαΐνης στην κατοχή ενός Έλληνα διακινητή.
Μετά την εισαγωγή της στην Ελλάδα, η κοκαΐνη μεταφερόταν και διακινούνταν στη Μύκονο. Τη διαχείριση των ναρκωτικών και τη μεταφορά τους στο νησί των ανέμων είχαν αναλάβει δύο 30χρονοι υπήκοοι Αλβανίας. Ο ένας εξ αυτών διαπιστώθηκε στη διάρκεια της παρακολούθησης ότι πραγματοποιούσε τακτικά δρομολόγια από και προς τη Μύκονο με μια μοτοσικλέτα, στην οποία είχε κατασκευάσει ειδική κρύπτη. Στην υπόθεση κατηγορείται ότι εμπλέκεται και ένας Πολωνός, μόνιμος κάτοικος Μυκόνου. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Μύκονο και φέρεται να παραλάμβανε την κοκαΐνη από τους Αλβανούς συνεργούς του.
Οι συλλήψεις των υπόπτων έγιναν την 4η Ιουνίου, με τη συνολικά κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης πάντως να μην υπερβαίνει τα 73 γραμμάρια. Οι αστυνομικοί παρά την ενδελεχή έρευνα δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κρησφύγετα με ναρκωτικά, τα οποία θα «δικαιολογούσαν» τη δράση ενός πολυπλόκαμου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ..gr.
Διαβάστε επίσης:
Τρέχει η επιχείρηση «Ελευθερία» – Οι απρόθυμοι και τα προνόμια