Τι καλύτερο από σπιτικό κέικ μήλου και ζεστό καφεδάκι για την πρώτη φθινοπωρινή Κυριακή;
Ιδανικό και σαν σνακ για παιδιά στο σχολείο (αν έχει μείνει κάτι μέχρι τη Δευτέρα ) και ενήλικες στο γραφείο.
Η συνταγή είναι ολίγον αυτοσχέδια, εμπνευσμένη όμως από το αγαπημένο μας @nutrischool.gr και μας τη δίνει η Μαρίνα Πόγκα, Διαιτολόγος Διατροφολόγος.
Ποιο εύκολο από μηλόπιτα, όμως εξίσου αρωματικό και με το μήλο “καμουφλαρισμένο” για τους “δύσκολους” τκαι απαιτητικούς.
ΥΛΙΚΑ
——————-
500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
1,5 φλ. ζάχαρη καστανή
150 γρ. ηλιέλαιο και 100 γρ. Βούτυρο ( εντάξει το βούτυρο θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε και να βάλουμε μόνο ηλιέλαιο ή ακόμα και ελαιόλαδο, όμως η αλήθεια είναι ότι άλλο άρωμα δίνει το βούτυρο το οποίο βέβαια ταιριάζει τέλεια με το μήλο. Γι αυτό βάζουμε λίγο ίσα ίσα για να δώσει το άρωμά του)
3 αυγά
3 μήλα τριμμένα
1 φλ. γάλα φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου) ή γιαούρτι
2 βανίλιες
1/2 κουτ. Γλ. Κανέλα
1/3 κουτ. Γλ. Μοσχοκάρυδο
1 κουτ. Σουπ. Καρύδια ψιλοκομμένα
Λίγη ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε το λάδι με το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια το γάλα
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ. Ρίχνουμε τα μήλα, τα μπαχαρικά, τις βανίλιες, τα καρύδια και σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα για να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 50 περίπου λεπτά.
- Όταν κρυώσει αφού το έχουμε ξεφορμάρει, το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα