Μια λαχταριστή, γευστικότατη τούρτα σοκολάτας με Ferrero Rocher. Μια εύκολη και απλή, με βίντεο για τη εκτέλεσή της, συνταγή (από εδώ), για τούρτα σοκολάτας με υπέροχη υφή και γεύση που σίγουρα θα την απολαύσετε σε όλες τις περιπτώσεις. Δοκιμάστε τη!
Δείτε πιο κάτω την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο βήμα-βήμα
Υλικά συνταγής
- Για τη μπισκοτένια βάση:
- 300 γρ. μπισκότα τύπου Πτι Μπερ
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 γεμάτη κ.σ. σκόνη κακάο
- Για τη γέμιση:
- 280 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού (νουτέλα ή μερέντα), σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 ml κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά, χτυπημένη με 2 κ.γ. χυμό λάιμ ή λεμονιού και ½ κ.γ. αλάτι
- 12 σοκολατάκια Ferrero Rocher, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 5 γρ. σκόνη ζελατίνης διαλυμένη σε 25 ml (2 κ.σ.) νερό
- Για τη διακόσμηση:
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35-36%
- 12 σοκολατάκια Ferrero Rocher, ολόκληρα για διακόσμηση
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη μπισκοτένια βάση: Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα σε σκόνη. Τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε τη σκόνη κακάο και το βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά με μαρίζ να ενσωματωθούν καλά και έχετε ένα μείγμα για σαν βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκ. περίπου, στρωμένο με λαδόκολλα, και το απλώνετε, πιέζοντάς το, ισομερώς σε όλη την επιφάνεια της βάσης.
- Σε ένα μικρό μπόλ ρίξτε 2 κ.σ. νερό, πασπαλίστε με τη σκόνη ζελατίνη. Βάλτε το σε μπέν μαρί για να ζεσταθεί και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Εναλλακτικά βάλτε τα σε φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύετε ανά 5 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί. Επίσης βάζετε σε ένα μπολ τη κρέμα γάλακτος με το χυμό λεμονιού και το αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να πήξει το μείγμα. Το αφήνετε στη άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μαλακό τυρί κρέμα, τη πραλίνα φουντουκιού, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, τη χτυπημένη με το λεμόνι κρέμα γάλακτος και τη λιωμένη ζελατίνη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
- Τέλος ρίχνετε και τα κομμένα σε κομματάκια Ferrero Rocher και ανακατεύετε με μια μαρίζ να ενσωματωθούν ισομερώς. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τη μπισκοτένια βάση ισιώνετε την επιφάνειά του με μια μαρίζ και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε τη γκανάς.
- Για τη γκανάς σοκολάτας: Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη βάζετε σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ. Βάζετε τη κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολά και τη ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση την αδειάζετε μέσα στο μπολ με τη ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Την αφήνετε 1 λ να “σταθεί” και στη συνέχεια ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία γυαλιστερή κρέμα γκανάς. Την αφήνετε στην άκρη για 3-4 λ να χλιαρίνει ελαφρώς ανακατεύοντας συχνά να μη κάνει κρούστα.
- Ρίχνετε προσεκτικά τη γκανάς πάνω από το σοκολατένιο μείγμα, φροντίζοντας να απλωθεί ισομερώς σε όλη την επιφάνεια και βάζετε τη τούρτα σας στο ψυγείο για 6-8 ώρες ή μέχρι να πήξει και σταθεροποιηθεί καλά. Τη ξεφορμάρετε, τη διακοσμείτε με τα ολόκληρα Ferrero Rocher και τη σερβίρετε.
Δείτε το video με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
25/05/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τούρτα σοκολάτας Ferrero Rocher (Video)