Αρνάκι καπαμά.. μια πεντανόστιμη παραδοσιακή απλή και εύκολη συνταγή με λίγα υλικά για ένα εξαιρετικό πιάτο γεμάτο γεύσεις και αρώματα που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό αρνί κομμένο σε χοντρά κομμάτια μερίδες
- ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1.200 ml ζωμό λαχανικών
- 100 ml κρασί κόκκινο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ γαρύφαλλο σκόνη
- 1 μέτριο στικ κανέλας
- πατάτες τηγανιτές ή τις τέλειες τραγανές πατάτες (συνταγή εδώ)
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε τα κομμάτια αρνιού σε ένα μεγάλο μπολ, τα λαδώνετε, τα αλατοπιπερώνετε, τα πασπαλίζετε με το αλεύρι (για δέσει πιο εύκολα η σάλτσα), τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη.
- Στη συνέχεια τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και τα κομμάτια αρνιού και τα σοτάρετε καλά για περίπου 5 λ ή μέχρι να σοταριστούν καλά απ” όλες τις πλευρές.
- Μόλις σοταριστούν προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και το γαρύφαλλο, ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ επιπλέον. Σβήνετε με το κρασί, το αφήνετε να εξατμιστεί και μετά ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών και την κανέλα και ανακατεύετε.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζετε το φαγητό σας για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι και να “δέσει” η σάλτσα. Σερβίρετε ζεστό το αρνάκι σας με την σάλτσα του με πατάτες και καλή σας όρεξη!
23/05/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Αρνάκι καπαμά