Γιουβαρλάκια αυγολέμονο. Ένα παραδοσιακό, αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους πιάτο της ελληνικής κουζίνας, με μοσχαρίσιο κιμά και μπόλικα μυρωδικά, που μπορείτε να το απολαύσετε στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι όλες τις εποχές. Εδώ σας δίνουμε άλλη μια εύκολη και απλή συνταγή για πεντανόστιμα γιουβαρλάκια που αξίζει να τα δοκιμάσετε.
Υλικά συνταγής
- Για τα γιουβαρλάκια
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, άπαχο
- ¼ φλ. τσαγιού ρύζι, μακρύκοκκο
- ½ φλ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ καρότο, τριμμένο
- 3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα κόλιανδρο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κύβο ή φρέσκο ζωμό κότας (προαιρετικά)
- Για το αβγολέμονο
- 2 αυγά
- 2 λεμονιών το χυμό
- 1 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση συνταγής
- Για τα γιουβαρλάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σκεπάζετε με μεμβράνη το μπολ και αφήνετε το μείγμα για 15 λ στο ψυγείο να “ξεκουραστεί”. Μετά πλάθετε το μείγμα σε στρογγυλά μπαλάκια και τα αφήνετε στη άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε 3 φλ. ζωμό κότας και το αφήνετε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Μετά μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια, και μόλις πέσει ο βρασμός προσθέτετε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα μαγειρεύετε για 20-25 λ. Το νερό θα πρέπει να είναι αρκετό ώστε να σκεπάζει καλά τα γιουβαρλάκια.
- Για το αυγολέμονο: Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με σύρμα. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν. Ρίχνετε στο μπολ μια κουτάλα από τη ζεστή σούπα και χτυπάτε πολύ γρήγορα. Προσθέτετε άλλη μια κουτάλα από τη σούπα και χτυπάτε ξανά γρήγορα να ενωθούν τα υλικά.
- Αδειάζετε το αυγολέμονο στη κατσαρόλα, ανακατεύετε απαλά και μαγειρεύετε για 2-3 λ σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί η σούπα με τα γιουβαρλάκια χωρίς όμως να βράσει. Τα σερβίρετε ζεστά, πασπαλισμένο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή
15/05/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Γιουβαρλάκια πεντανόστιμα αυγολέμονο