Πεντανόστιμο σνίτσελ κοτόπουλο παναρισμένο με μείγμα μουστάρδα και με μπαχαρικά. Μια απλή, γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό, υγιεινό πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, και όχι μόνο, που θα λατρέψουν τα παιδιά και θα αγαπήσουν οι μεγάλοι.
Υλικά συνταγής
- 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 3 αυγά
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 150 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. ξερό τζίντζερ
- 1 κ.γ. πάπρικα πικάντικη
- 100 ml ελαιόλαδο
- 150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε τα φιλέτα οριζοντίως στη μέση, σε δύο κομμάτια το καθένα, και χτυπάτε το κάθε κομμάτι καλά με τον μπάτη ή με βαρύ γουδοχέρι, για να πλατύνουν και να λεπτύνουν. Μετά αλατοπιπερώνετε καλά το κάθε κομμάτι και από τις 2 πλευρές.
- Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύετε καλά με το σύρμα τα αυγά με λίγο αλάτι, πιπέρι, με την ρίγανη και τη μουστάρδα. Σε άλλο πιάτο ανακατεύετε το αλεύρι, 1-2 πρέζες αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και σε τρίτο πιάτο βάζετε την τριμμένη φρυγανιά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βουτάτε το κάθε φιλέτο με τη σειρά πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
- Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι τηγανίζετε τα σνίτσελ σας για 3-4 λ από κάθε πλευρά, φροντίζοντας να μην τα τηγανίσετε πολύ γιατί θα σφίξει το κρέας τους. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε με σπιτική μαγιονέζα, τηγανητές πατάτες ή πατατοσαλάτα.
Πηγή
10/05/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σνίτσελ κοτόπουλο με μουστάρδα και μπαχαρικά