Μια συνταγή για μια πολύ νόστιμη και πολύ γρήγορη πίτσα έτοιμη σε 45-50 λ στο τραπέζι σας. Μπορείτε να την απολαύσετε ως πρωϊνό, δείπνο αλλά και ως κυρίως πιάτο ή ορεκτικό και μεζέ για τη μπυρίτσα ή το ουζάκι σας. Μια συνταγή για όλη την οικογένεια αλλά και τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
- Για τη ζύμη:
- 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 30 γραμμ. βούτυρο μαλακωμένο σε κυβάκια
- 150 γραμμ. γάλα φρέσκο (πλήρες ή ελαφρύ)
- Για την επικάλυψη:
- 200 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
- 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 4 μεγάλα αβγά
- 4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και τα δουλεύουμε με το το ειδικό εργαλείο, το γάντζο. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ όταν η ζύμη πάρει τη μορφή μπάλας και ξεκολλά εύκολα από τα τοιχώματα του κάδου.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 27 εκ., στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στο ταψί και από πάνω απλώνουμε την τριμμένη γραβιέρα.
- Πάνω από τη γραβιέρα σπάμε με προσοχή τα αβγά ώστε να «καθήσουν» σαν αβγά μάτια. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το μπέικον και σκορπίζουμε τα ντοματίνια.
- Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ψήνουμε την πίτσα για 20-25’ στο πρώτο από κάτω ράφι του φούρνου.
Πηγή
07/05/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Εύκολη και πολύ γρήγορη Πίτσα με γραβιέρα, μπέικον και αυγά