Υπέροχος, πανεύκολος κορμός με κακάο και μπισκότα. Μια εύκολη συνταγή για αρχάριους, (από εδώ) για ένα γλυκό έτοιμο σε 20 λ για το ψυγείο, εύκολο και απολαυστικό, με πλούσια υφή και γεύση με μπισκότα, κακάο που δίνει απίστευτη ένταση στο κορμό και ένα υπέροχο βαθύ χρώμα.
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 350 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 100 γρ. κακάο κοσκινισμένο
- 450 γρ. μπισκότα πτι μπερ
- 4-5 κ.σ. λικέρ Frangelico ή άλλο λικέρ επιλογής σας
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζετε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύετε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο και το κακάο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα μείγμα στην άκρη μέχρι να μισοκρυώσει.
- Εν τω μεταξύ, σε άλλο μπολ σπάτε τα μπισκότα με τα χέρια σας. Αδειάζετε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στο μπολ προσθέτετε και το λικέρ και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Αδειάζετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ (κατά προτίμηση σιλικόνης) και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ.
16/10/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πανεύκολος κορμός με κακάο και μπισκότα