Εκτέλεση
Για την αυθεντική Ισπανική παέγια θαλασσινών
ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε ένα ρηχό και φαρδύ σκεύος. Προσθέτουμε τα καλαμάρια ή τη σουπιά και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε ένα δαφνόφυλλο και λίγο θυμάρι για την παέγια θαλασσινών.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αρακά ή φασολάκια (ό,τι έχουμε), κρόκο Κοζάνης και αλατοπιπερώνουμε.
Αλέθουμε τα ντοματάκια ή τα σπάμε με κουτάλι και τα προσθέτουμε.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια βάζουμε και το ζωμό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά και στρώνουμε πάνω-πάνω τα ωμά θαλασσινά (γαρίδες, μύδια).
Πιέζουμε με κουτάλα τα υλικά, να βραχούν καλά με τα υγρά της παέγια.
Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, έως ότου σκάσει το ρύζι και ανοίξουν τα θαλασσινά.
Η παέγια συνολικά θέλει περίπου 20 λεπτά ψήσιμο και είναι έτοιμη όταν αρχίσει και «πιάνει» το ρύζι στη βάση του σκεύους.
Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Διαβάστε όλα τα μυστικά μου για το καθάρισμα και τη σωστή συντήρηση των θαλασσινών και δείτε περισσότερες εύκολες και φανταστικές συνταγές με θαλασσινά εδώ.
Αγαπάτε την Ισπανική κουζίνα; Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές εδώ.
Αν σας άρεσε η παέγια θαλασσινών, δοκιμάστε και την παρακάτω εύκολη και φανταστική Ισπανική συνταγή
Ισπανικά tapas