Πεντανόστιμες κοκκινιστές αγκινάρες με αρακά και φρέσκο άνηθο. Ένα νοστιμότατο λαδερό,υγιεινό πιάτο με φρέσκα λαχανικά της άνοιξης για να απολαύσετε στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια εύκολη συνταγή του Ηλ. Μαμαλάκη που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!
Υλικά συνταγής
- 10 μεγάλες αγκινάρες φρέσκες
- 1 κιλό αρακά φρέσκο
- 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μάραθο
- 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι νερού ντομάτες κονκασέ
- 1 ποτήρι νερού χυμός ντομάτας
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά) διαλυμένο σε 1/2 ποτήρι καυτό νερό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Kαθαρίζετε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα και το χνούδι και κόβετε τα σκληρά φύλλα στην κορυφή της κάθε αγκινάρας. Τις βουτάτε σε κρύο νερό, όπου θα έχετε στάξει μέσα μισό λεμόνι και 1 κ.σ. αλεύρι για να μη μαυρίσουν.
- Καθαρίζετε το φρέσκο αρακά και μαζεύετε τα σπόρια σε ένα μπολ. Ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα. Μετά προσθέτετε τις αγκινάρες και ανακατεύετε καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τον αρακά, τον φέρνετε 2-3 βόλτες και αμέσως μετά ρίχνετε το χυμό ντομάτας και την ντομάτα κονκασέ. Προσθέτετε προαιρετικά τον κύβο διαλυμένο στο νερό ή λίγο νερό, μέχρι να σκεπαστεί ο αρακάς.
- Ρίχνετε τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 35-45 λ ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ένα λεπτό πριν τελειώσετε το μαγείρεμα ρίχνετε τον ψιλοκομμένο μάραθο. Το σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και το απολαμβάνετε ζεστό ή ειδικά αυτό το φαγητό είναι εξαιρετικό και κρύο. Καλή σας όρεξη!
Πηγή
04/05/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Αγκινάρες με αρακά και φρέσκο άνηθο