Πεντανόστιμος πασχαλινός (και όχι μόνο) ουζομεζές, κρασομεζές και μπυρομεζές. Ίσως για κάποιους λίγο κουραστικός αλλά η υπέροχη γεύση του και η απαράμιλλη νοστιμιά του στο τέλος θα σας αποζημειώσει….
Υλικά συνταγής
- 2 αρνίσιες συκωταριές
- 1 ½ κιλό έντερα αρνίσια
- 2 μεγάλες μπόλιες
- 1 κουταλιά ρίγανη
- ½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο (προαιρετικά)
- Αλάτι – Πιπέρι
- σούβλες μικρές (50-60 εκ. περίπου)
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C.
- Πλένετε καλά τα έντερα και τα βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Πλένετε την συκωταριά, την στραγγίζετε και την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
- Πασπαλίζετε τη συκωταριά με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και σκόρδο (προαιρετικά), ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
- Περνάτε εναλλάξ στις σούβλες κομμάτια από τη συκωταριά ώστε να μην είναι όλο συκωτάκια ή όλο πνευμόνια. Βάζετε πχ. πνευμόνι,σπλήνα, γλυκάδι, συκώτι. Αφού τα περάσετε όλα στις σούβλες τυλίγετε τις μπόλιες γύρω από τη συκωταριά.
- Παίρνετε τα έντερα και τα στρίβετε αρχικά πάνω κάτω στη σούβλα και μετά γύρω γύρω σφιχτά με μέχρι να καλυφθούν τα εντόσθα.
- Αλείφετε τα κοκορετσάκια με χυμό λεμονιού και ψήνετε στη σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσουν για 1 ½ ώρα περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να σταθούν για 10-15 λ, τα κόβετε σε ροδέλες και σερβίρετε.
29/04/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πεντανόστιμα κοκορετσάκια στο φούρνο